avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Certificat de garantie pentru produsele oferite ca ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Certificat de garantie pentru produsele oferite ca premiu

Am si eu nevoie de ajutorul si indrumarile celor care sunt cunoscatori.
in scurt timp va fi gata un site. utilizatorii vor castiga diverse obiecte ( telefoane, camere foto, etc). eu cumpar produsul X de la firma Y cu pretul Z. casigatorului o sa ii emit o factura cu pretul de 1ron, factura emisa de firma mea. este legal? ce se intampla cu certificatul de garantie. el este pe numele firmei mele. ii pot da si respectivei persoane certificat de garantie?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 15:10, 7 Martie 2010
Una dintre caracteristicile contractului de vanzare-cumparare este ca pretul sa fie serios. Daca vindeti un produs de 100 Euro la pretul de 1 RON ar putea exista astfel de probleme.

In mod normal daca vinteti un produs cu un certificat de garantie, acesta este transferabil cat timp cumparatorul se obliga sa repecte informatii din certificat.
dar il pot da cu titlul de premiu nu?
Cu titlu de premiu merge dat. Dar ai grija ca si aici exista o serie de reglementari in ceea ce priveste organizarea concursului si extragerea castigatorului.

Trebuie sa ai un regulament postat in loc public, trebuie sa fie autentificat la notar si trebuie sa contina anumite informatii. Extragerea trebuie facuta in prezenta notarului care a autentificat regulamentul.

Asta daca vrei sa fii 100% acoperit :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tombola-conditii de organizare clclcl clclcl Buna ziua, cine ma poate ajuta in privinta vanzari unui bun prin metoda tombola/tragere la sort, care sant conditiile si daca se poate face de catre o persona ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu acordarea unui premiu clclcl clclcl Daca santeti amabil/a si stiti,normal;va dau un exemplu, nu este un joc de noroc ; 1) UN COMERCIANT VINDE UN PRODUS (TRICOU) LA 400,00 RON, SPECIFICAND ... (vezi toată discuția)
Garantia la produse castigate in cadrul unui concurs/tombola TatianaCiurbirau TatianaCiurbirau Buna ziua. Am castigat, la o extragere, un aparat electrocasnic care mi-a fost livrat prin curierat. Nu am primit vreo factura sau vreo chitanta din moment ... (vezi toată discuția)