avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accept pentru buletin domiciliu sau flotant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accept pentru buletin domiciliu sau flotant

Va rog sa ma ajutati cu informatii si sfaturi! Ce inseamna pentru mine ca gazda, sa fac cuiva buletin de oras in apartamentul meu? Ce drepturi mai am eu in ce priveste sederea respectivei persoane in casa mea si ce drepturi are respectiva persoana dupa ce ii fac buletin de domiciliu in apartamentul meu? Dar Flotantul cu ce ma implica pe mine ca gazda si ce drepturi are persoana careia i-am oferit dreptul sa-si faca flotantul in locuinta mea? Ideea este ca facand un act de omenie am sanse mari ca dupa aceea sa regret?:">
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:53, 7 Martie 2010
Acordul proprietarului unui imobil privind domiciliul sau flotantul unei alte persoane in acea locuinta, va poate crea probleme mai tarziu daca acea persoana, care va locui efectiv la dv. in imobil, nu mai doreste la expirarea termenului contractului de inchiriere, spre ex., sa paraseasca de buna voie locuinta. In acest caz veti avea nevoie de o hotarare judecatoreasca de evacuare a acelei persoane din imobil care, si atunci, daca nu doreste sa plece de buna voie, va trebui sa puneti in executare silita acea hotarare si sa apelati la ajutorul unui executor judecatoresc pentru evacuarea fortata a intrusului.
Alt exemplu: acea persoana poate savarsi infractiuni si apoi poate fi cautata de politie la dv. acasa, sau ia credite si veti primi notificari, somatii, citatii de la creditori etc.
Va recomand ca acest bine sa-l faceti numai unei persoane de incredere, pentru ca facerea de bine ...............;)
Nu prea aveti ce sa patiti.
Doar sa primiti corespondenta persoanei respective si sa intelegeti ca domiciliul ei in fata legii va fi cel declarat. Asta inseamna ca daca de exemplu, comite o infractiune, mandatul pt o eventuala perchezitie va fi dat pe adresa dvs., chiar daca in fapt ea nu locuieste acolo, neavand alt domiciliu declarat.
Altfel, daca nu faceti un contract de inchiriere sau comodat, aceasta persoana nu are nici un drept de a locui in casa dvs., chiar daca are adresa acolo.
In lipsa unui document legal intocmit cu drepturi si obligati concret prevazute si asumate,uneori aceste gesturi de intelegere si bunatate,se transforma in chinuri pentru revenirea la situatia anterioara acceptului intrarii in spatiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu în ci ca urmare a unui contract de închiriere Kuky2000 Kuky2000 Bună ziua! Am următoarea nedumerire - urmează să închei un contract de închiriere pe o perioadă de 3 ani cu o persoană. Una din condițiile pe care ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)