avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... compromisii, favorizati?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

compromisii, favorizati?

-as vrea sa stiu (inclusiv baza juridica), daca pe vremea dictaturii comuniste, studentii la teologia ortodoxa, etc, preotii si pastorii cultelor religioase legalizate in Romania erau scutiti de serviciul militar sau nu.:-/ -multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 18:27, 7 Martie 2010
Buna ziua !
Legea 14 /1972, la art.22 , al.(1)stabilea clar ca "toti cetatenii romani, indiferent de sex, au datoria sa se pregateasca pentru fi in masura sa indeplineasca misiuni in legatura cu apararea patrie",stabilind si formele de pregatire a populatiei pentru aparare la art.28 din aceeasi lege.
Art.30 din lege specifica expres cine nu indeplinea serviciul militar, in aceste categorii nefiind cuprinsi preotii, studentii la teologie sau pastorii cultelor.
In sensul celor afirmate erau si prevederile art.95 din lege :"Absolventii institutiilor de invatamint superior care nu au indeplinit serviciul militar in una din formele prevazute la art. 28 din prezenta lege sint incorporati dupa terminarea studiilor si indeplinesc serviciul militar ca elevi in scolile militare de ofiteri de rezerva sau ca militari cu termen redus".
Cu stima !
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compromisii, favorizati? dmh dmh as vrea sa stiu daca pe vremea dictaturii studentii la teologia ortodoxa, etc, preotii si pastorii cultelor religioase legalizate in Romania erau scutiti de ... (vezi toată discuția)
Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)