avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită angajament de plata supus executarii silite--help
Discuție deschisă în Executare silită

angajament de plata supus executarii silite--help

voi incerca sa prezint speta cat mai pe scurt si concis: angajata "Crina" avand calitatea de operator facturare si casier la o societate de distributie, semneaza in februarie 2009 un angajament de plata (in fata notarului-act notarial) in valoare de 5000 de ron reprezentand "lipsuri in gestiunea societatii", constatate in urma inventarului;angajatul pe post de gestionar al unitatii respective semneaza si dansul un act de acelasi fel si reprezentand aceasi valoare. In ziua petrecerii evenimentului, "Crina" ma suna, rugandu-ma sa vin sa o iau cu masina din fata biroului notarial unde a semnat respectivul act. Ma conformez cererii si, ajungand la aceasta, o gasesc intr-o vadita stare de disconfort fizic si psihic, plangand imi povesteste cum a fost luata mai mult pe sus de catre directorul zonal si inca doi necunoscuti ce s-au recomandat ca fiind si ei reprezentantii firmei,obligata sa-si inchida telefonul, si dusa la biroul notarial respectiv unde a fost pusa sa semneze angajamentul de plata; in prealabil i s-a pus in vedere ca daca nu se va conforma i se va imputa ei toata lipsa si va fi data pe mana politiei, ajungand la inchisoare:slap:-- datorita faptului ca atat angajata cat si gestionarul sunt doar niste copii de 23 de ani, fara studii economice sau cunostinte juridice, (de 1.55 si la 45 de kile#-o), acestia s-au conformat si au semnat. Accentuez faptul ca amica mea era angajata pe post de operator-facturare si casier, iar obligatia de plata a fost pentru lipsuri in gestiune, care nu aveau nici o legatura cu munca depusa de aceasta, si nici nu rezulta din fisa postului de lucru...
Acestea petrecandu-se intr-o vineri, luni la prima ora am mers la un alt birou notarial unde respectiva a dat o declaratie in care revoca in tot angajamentul semnat cu 3 zile inainte (atat m-am dus capul la momentul respectiv:sorry:); si-a depus in prezenta mea demisia, iar din cauza ca n-a vrut sa o primeasca (seful), am trimis-o si pe fax, pastrand confirmarea primirii acestuia. S-a respectat preavizul de 15 zile; drepturile salariale ale angajatei, in valoare de 2000 de ron n-au mai fost achitate nici pana in ziua de azi....
La o luna s-a primit din partea firmei o somatie de plata, la care am raspuns trimitand declaratia de revocare intocmita, prin posta, cu confirmare de primire, la sediul principal al firmei din Bucuresti. Aceasta s-a intors inapoi nedesfacuta cu mentiunea factorului postal ceva de genul= schimbat domiciliul, actuala locatie necunoscuta..
La mai bine de un an de la aceste evenimente, pe 5 martie 2010 primeste din partea unui executor judecatoresc o instiintare de incepere a executarii silite, cu termen de 24 de ore pentru stingerea debitului--iar cadoul de martisor l-a primit in avans pe 7 martie cand i-ai fost luati banii (495 ron) din cont de catre executorul judecatoresc X-(.
Cam astea ar fi faptele, pe scurt...Acum, cum as putea sa-mi ajut mai bine prietena (si mai convenabil)....? Sunt constient ca obligatia luata constituie titlu executoriu (conf L.36/1995..parca) si in conditiile in care amica mea va fi insolvabila de acum inainte (...si cam este) nu prea are ce sa-i faca...sau, de fapt, se poate ajunge sa-i puna proptire pe salariu, nu?
Ideea ar fi ca as dori incetarea acestui joc de-a soarecele si pisica (ma refer la insolvabilitatea amicei).... Ce ma sfatuiti?: in cazul in care s-ar ataca in instanta actul (care este prescriptibilitatea actiunii???1sau3 ani??sau imprescriptibila?), acesta oricum se considera incheiat perfect valabil pana la o decizie contrara a instantei, si cum acest fapt presupune elementul timp, bete in roate vor continua sa existe...
In alta ordine de idei, exista vreo modalitate de a ataca direct procedura de executare silita a executorului judecatoresc bazata pe titlul executoriu-obligatia de plata? Cat ma poate ajuta declaratia de revocare data la 3 zile dupa semnarea obligatiei de plata?
Chiar sunt intr-o pana totala de idei si-mi dau seama cat de multe cunostinte juridice imi lipsesc#-o#-o#-o...sa-mi fie cu iertare, abia am trecut in anul II la drept :"> multumesc anticipat tuturor, macar pentru rabdarea de a citi toata speta, va sunt recunoscator si pentru trimiterile la spete asemanatoare sau norme juridice relevatoare in cazul de fata..astept idei...
Cel mai recent răspuns: stefan_dumitru_m , utilizator 22:17, 7 Martie 2010
off..pana la urma imi rasp singur:D..cred ca singura cale ar fi cea prevazuta de art. 399- 404 CpC...mai ales ca se pot invoca aparari pe fond impotriva titlului executoriu, in speta - angajamentul de plata..care ar fi sansele de reusita in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajamentul de plata al salariatului, titlu executoriu sau nu aldeaelena aldeaelena angajamentul de plata al unui salariat constituie titlu executoriu? conform preverilor art 32 din Legea 22/1969 \\"- La constatarea unei pagube în gestiune, ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare magyari magyari S-a facut inventarul, si s-a identificat un total minus imputabil. Aceasta suma va fi recuperata din conturile de garantie al celor doi gestionari. V-as ... (vezi toată discuția)
Legea gestiunii veredit veredit Am fost angajat la un moment dat pe postul de director adjunct al unui magazin. La acel moment exista si un director plin. De la o vreme acesta a plecat, eu ... (vezi toată discuția)