avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGEA GESTIUNII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGEA GESTIUNII

Am fost angajat la un moment dat pe postul de director adjunct al unui magazin. La acel moment exista si un director plin. De la o vreme acesta a plecat, eu ramanand singur pe functie de conducere. Nu a existat nici un inventar, nu mi s-a intocmit contract de garantie( care din cate stiu este obligatoriu pentru orice persoana care gestioneaza bunuri). Acum s-a efectuat un inventar, cu rezultate dezastruoase din varii motive.Viciile de procedura au fost multiple. Sub amenintari si presiune psihologica m-au obligat sa semnez eu singur ca ma oblig sa restitui lipsa, desi manipularea marfii se face in doua schimburi, de-a valma, fara predare de gestiune. Dupa ce am semnat am descoperit ca valoarea gestiunii care mi se atribuie a fost umflata artificial cu niste sume destul de mari, care nu nici o acoperire in marfa, si nici nu au avut vreodata.
Pe de alta parte, dupa ce am semnat angajamentul de plata, mi se promit diverse beneficii, inclusiv avansare. Mentionez ca imi place mult de tot munca pe care o fac, si mi-as pastra locul de munca, dar nu intentionez sa platesc niste lipsuri la care nu am contribuit, si in nici un caz singur, fara participarea celorlalti angajati.
Am mare nevoie de un sfat!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:49, 3 Mai 2008
La angajare ai preluat gestiunea semnand de primire?Angajamentul de plata este executoriu. Daca gestiunea este colectiva trebuie sa existe un inscris care certifica acest lucru. Daca pana acum nu a fost intocmit un astfel de inscris trebuie sa ceri acest lucru de acum incolo daca zici ca vrei sa iti pastrezi locul de munca dar nu vrei sa platesti lipsuri la care nu ai contribuit. De asemenea trebuie sa citesti cu atentie sarcinile de serviciu sau fisa postului cu privire la raspunderi. E periculos. Citeste legea 22/1969 capitolul referitor la garantii si vei vedea acolo cum poti contesta angajamentul facut.
Nu am semnat de primire pentru nimic.Am semnat in schimb facturile pe care le-am receptionat. Asta inseamna ceva?
Si despre marirea artificiala a valorii gestiunii ce-mi puteti spune?
Am citit destul de atent legea si am ajuns la concluzia ca firma este destul de hotarat in ilegalitate necerandu-mi contract de garantie si este in offside complet cu maririle despre care vorbesc...
Daca nu ati semnat de preluare sau primire a gestiunii inseamna ca nu sunteti gestionarul acelei gestiuni. Contestati asa cum scrie in legea 22/1969 acel angajament de plata.
veredit a scris:

Nu am semnat de primire pentru nimic.Am semnat in schimb facturile pe care le-am receptionat. Asta inseamna ceva?
Si despre marirea artificiala a valorii gestiunii ce-mi puteti spune?
Am citit destul de atent legea si am ajuns la concluzia ca firma este destul de hotarat in ilegalitate necerandu-mi contract de garantie si este in offside complet cu maririle despre care vorbesc...



La constituirea garantiei trebuie incheiat un contract intre dumneavoastra si firma prin care se specifica faptul ca gestionati bunuri la o valoare de pentru care vii se retine lunar o anumita suma din salariu, suma ce se depune in banca si din care societatea se poate indestula daca in momentul in care activitatea de gestionar inceteaza si se constata diferente in gestiune.
De fapt vi sa inregistrat plus sau minus in gestiune ?
Mie mi s-a inregistrat un destul de mare minus, dar datorat in mare parte unor greseli mari anterioare sosirii mele la firma, inclusiv au fost greseli de genul ca un produs s-a inregistrat atat produsul cat si ambalajul gol, care, normal, ulterior s-a aruncat...( ambalajul la pretul produsului...) si altele asemenea...

Alte discuții în legătură

Angajament de plata gestionar lorefaur lorefaur Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In urma inventarului facut la o societate comerciala se constata un minus de inventar pe care gestionarul si-l ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie de la fostul angajator ramona maria ramona maria Buna, ce trebuie sa fac sa imi recuperez garantia de la un fost angajator? mentionez ca nu mai lucrez la el din august anul trecut. in toata perioada in care ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)