avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratie gestionar, declaratie casier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratie gestionar, declaratie casier

Buna ziua,

Intrebare: daca pe cartea de munca sunt trecuta " consultant vanzari" este normal sa semnez acte acolo unde scrie gestionar sau casier si la inventarul de final de an sa completez declaratie de gestionar si declaratie de casier? sunt totusi 3 functii diferite.
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 14:27, 8 Martie 2010
Si in fisa postului ce responsabilitati aveti?
Printre altele si urmatoarele:
a.participa la realizarea inventarelor şi răspunde disciplinar, penal şi civil pentru lipsurile constatate cu ocazia inventarierii;
b.raspunde in mod direct material si penal pentru bunurile sau valorile constatate lipsa in gestiune;
c.in ipoteza in care gestiunea este colectiva, raspunderea este solidara;

a.efectueaza corect operatiunile de incasare si le preda in raport de vanzari;
b.raspunde de marfa existenta la raionul in care isi desfasoara activitatea pe timpul programului;

a.intocmeste si tine la zi raportul de gestiune ;

Cam multe responsabilitati pentru o functie de vanzator si un salalriu de 600 lei :P
Aceste reglementari sunt in fisa postului incepand din 2009, dar sunt angajata din 2006 si inainte aveam aceleasi reponsabilitati doar ca nu erau trecute in fisa postului.


~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Deci, eu sunt singura in aceasta locatie. Eu dau informatii clientilor, fac vanzarea, inregistrez avizele pt marfa, fac facturile, actele de contabilitate primara seara ( registru casa, monetar), incasez facturi si inventarele lunare le fac singura ( practic eu il fac, eu il semnez). Lunar ne sunt retinute din salariu 5% intr-un cont de garantii la banca. Acel cont se zice ca este pt a acoperii partial sau integral lipsa care poate exista la un moment dat in gestiune. Am avut neplacuta surpriza sa vad ca mi-au fost extrasi bani din acest cont fara sa fiu informata, doar pe baza unor semnaturi pe inventar. Nu mi s-a spus ca prejudiciul este in valoare de...si drept urmare mi se va sustrage suma X, ci pur si simplu verificand online contul bancar ( pt ca este acelasi cont cu cel de salariu, deci sunt titular unic) am vazut ca imi lipsea aceasta suma. Suma stransa in acest cont o pot ridica in cazul in care plec din firma, dar nu mi se pare normal ca administratorul sa pota ridica acesti bani fara aprobarea mea, ci doar pe baza unei semnaturi pe inventar. Plus ca poate doream sa platesc acea suma fara sa mi se extraga din cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu casierilor gabriela_R gabriela_R buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)