avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

Ma numesc Mazareanu Elena si sunt o viitoare mamica, insarcinata in 6 luni jumatate. Momentan am un contract de munca pe perioada determinata pentru 6 luni care a incetat de drept pe 7 martie, insa angajatorul a spus ca mi-l va prelungi cu inca o luna, respectiv pana pe 7 aprilie.

Medicul care imi supravegheaza sarcina a spus ca imi va da concediu prenatal incepand cu 1 aprilie. Stiu ca contractul meu va inceta de drept la data stabilita in contract, insa ceea ce ma intereseaza pe mine este sa stiu ce voi face cu concediul medical si daca voi putea beneficia de somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 10:38, 9 Martie 2010
Este bine sa va inscrieti la somaj.

Perioada de concediu de maternitate va suspenda somajul. La fel se va intampla si cu concediul ptr cresterea copilului pana la 2 ani. Dupa ce copilul va face 2 ani veti reintra in plata somajului. Asa aveti timp sa cautati un loc de munca, dar sa primiti si indemnizatia de somaj.
Stiti cumva ce acte trebuie sa depund pentru dosarul de somaj si in cat timp de la terminarea contractului? Eu am intrat pe site-ul celor de la ajofm dar nu sunt date prea concrete (sau nu le-am inteles eu prea bine #-o).

Multumesc!
Incetarea contractului individual de munca la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, reprezinta un caz de incetare de drept a contractului individual de munca prevazut de art. 56 lit j din Codul Muncii. Prin HG nr. 449/2009 s-a stabilit ca incetarea contractului individual de munca in temeiul art. 56 j din Codul Muncii reprezinta motiv de incetare neimputabil salariatului, prin urmare beneficiati de somaj. Actele necesare in vederea obtinerii indemnizatiei sunt publicate pe site-ul AJOFM: Adeverinta cu contributiile la somaj pe ultimele 12 luni de la unitatile la care ati lucrat, adeverinta medicala cu specificatia apt de munca sau eventuale restrictii medicale, adeverinta eliberata de administratia financiara, act de identitate original si copie xerox, carnet de munca original si copie xerox, acte studii si calificare original si copie xerox, certificat de nastere original si copie xerox, certificat de casatorie sau dupa caz hotarare de divort/ certificat de deces(sot/sotie) - original si copie xerox, dosar plic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut in perioada de lauzie- contract pe perioada determinata Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 30 sept. 2010 -exact data posibila a nasterii. Conform O.U.G. nr. 96/2003 (art.2,g) ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)