avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reesalonare credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reesalonare credit de nevoi personale

Buna ziua,

Incerc sa va expun situatia mea in cateva randuri cu rugamintea de a-mi da un sfat in privinta rezolvarii.

In anul 2008 am facut un credit de nevoie personale in valoare de 20.000eur si card de credit pe 3 salarii, fara sa girez cu bunuri personale intrucat nu detin imobile, masina, teren, etc. Tot in 2008 si sotul a luat un credit de 10.000eur si card de 3 salarii in aceleasi conditii. Din pacate sotul nu mai lucreaza de un an iar mie in martie 2009 mi s-a scazut salariul cu 30%. Am depus la banca cereri de reesalonare pe ambele nume insa am primit raspuns negativ din partea bancii desi am atasat cererii si dovezile prin care demonstram incapacitatea noastra de a plati.
Dupa lungi discutii cu banca in care le propuneam ca noi sa achitam creditul sotului si cele doua carduri iar pt creditul meu am cerut sa se faca reesalonare prin care eu sa achit jumatate din rata actuala mi s-a aprobat dar conditia sa achit restantele acumulate pe perioada negocierii. Intelegerea aceasta a fost facuta verbal deoarece sub nicio forma nu au vrut sa-mi dea in scris ceva. Evident ca desi eu achitam jumatate, restantele se acumulau in sistem, timp in care (aproape un an) am fost sunata de 3-4 ori pe luna si uneori am fost chiar amentintata cu executarea silita.
Am incercat sa le explic ca sunt dispusa sa dau bancii mai mult decat venitul nostru familial si chiar amplatit la zi creditul sotului si cardurile de credit insa nu gasesc intelegere la dansii.

In afara celor expuse mai sus am avut pb deoarece mi s-a pierdut contractul in original (in urma sesizarii facute de mine la banca mi-au comunicat ca a ajuns la o persoana pe care nu o cunosc) si in momentul de fata detin doar o copie conform cu originalul.
O alta pb provocata de banca ar fi ca am depus o cerere de schimbare a datei scadente a ratei si desi am platit comision 50euro, mi-au cerut sa achit doua rate intr-o luna desi in momentul in care am depus cererea am solicitat la ghiseu data urmatoare cand urmeaza sa achit.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa obtin acea reesalonare. De asemenea as dori sa stiu ce presupune executarea silita in cazul meu avand in vedere ca in continuare nu detin bunuri pe numele meu.

Multumesc,
Mihaela
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
Mihaela_eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: moto72 , utilizator 01:15, 14 Martie 2010
interventie moderator

:offtopic:User Mihaela_eu, stergeti va rog denumirea societatii implicate in discutie.Ati incalcat Regulamentul de postare si riscati stergerea mesajului.
Multumesc.
Cu scuzele de rigoare am incercat sa sterg insa vad ca se publica in forma initiala. Se poate sterge mesajul si sa-l public inca odata corect?

Multumesc,
Mihaela
Accesati optiunea editare si va aparea mesajul deja postat.Efectuati modificarile necesare si apoi apasati publica mesaj.
Sunt convinsa ca veti reusi.
Multumesc pentru colaborare.:)
Buna seara!
In primul rand daca dobanda la credit este variabila incepand cu anul 2009 trebuia sa va scada aproape la jumatate.Daca nu apelati la protectia consumatorului banca "uita" sa o scada.Incercati si asa poate nu mai aveti nevoie de reesalonare.
Aveti mare grija ce semnati ca puteti face o gafa care sa va coste toata viata.
Cautati un BUN avocat care sa AIBA CUNOSTINTE FINANCIARE si asa negociati cu ei .Numai asa va vor privii de la egalitate.
Nu uitati ca BANCA NU ESTE PRIETENUL NOSTRU.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca ,amanare rate Laurentiu Manole Laurentiu Manole un prieten are un credit la volksbank. datorita crizei nu mai poate plati ratele si a depus o cerere , sa-i fie amanta plata ratelor la credit pentru un an. A ... (vezi toată discuția)
Stergere rau platnic Zoli13 Zoli13 Am avut un credit la o banca. Am fost raportat la o firma de recuperare. Am achitat creditul in urma cu vreo 6 ani. Firma unde lucrez a vrut sa imi vireze ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - recalculare rate, posibil? dalama dalama In urma cu 2 ani am solicitat un credit de nevoi personale....acum salariile s-au micsorat, dar rata a ramas aceeasi ...intrebare: pot solicita bancii o ... (vezi toată discuția)