avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Date cu caracter personal

Buna ziua,

Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei vizate?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 11:59, 9 Martie 2010
Detaliati contextul necesitatii dezvaluirii datelor cu caracter personal
Sunt situatii speciale,reglementate prin dispozitii speciale ,in care accesul la aceste date,nu necesita acordul persoanei vizate
Un user selecteaza ca profilul sau pe un site sa fie vizibil si de catre alti useri.
In aceasta situatie, nu eu dezvalui date cu caracter personal ci userul, asa este?

Eu nu incalc prevederile legale sau ma insel?


Multumesc

P.S. Un text legal mai ajuta
Daca intra in sfera notiunii de "date cu caracter personal": adresa, nume, prenume, CNP, telefon, etc., incalcati legea. Daca sunteti o persoana fizica sau juridica si foloseste prin natura activitatii date cu caracter personal, va puteti inscrie ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea de supraveghere a prelucrarii a datelor cu caracter personal.
www.dataprotection.ro - este site-ul de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Acolo gasiti toate informatiile si legislatia in domeniu.
Nu aveti voie sa dezvaluiti publicului date care pot duce la identificarea persoanei(date cu caracter personal).

Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters129512, utilizator

Alte discuții în legătură

Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Obligatii privind protectia datelor adriana0814 adriana0814 Buna ziua, sunt administrator la o societate comerciala care poate desfasura si Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)