avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna . LA MULTI ANI!in primul rand tuturor femeilor.
Am mai deschis subiectul acesta cu timp in urma.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, indeplineste toate conditiile sa uzucapeze. Proprietarul tabular de pe CF nu este in viata efectiv este plecat din localitate cu ani in urma ,nu se stie unde sau alta varianta ar fi inmormantat in cimitirul din localitate(trebuie sa verific) ,ultima operare in CF s-a facut in 1948.
Aicea sunt 2 variante:
1) Daca e decedat si nu mai are niciun mostenitor-trebuie sa fac dovada?cum?
2) Daca e plecat cu domiciliul necunoscut il citez pe ultimul proprietar( prin presa).
Altfel nu am parat.

Am verificat in cimitirul din localitate si l-am gasit. Dar este o problema in care sper sa ma luminati : Respectivul pe cruce are un nume si un prenume, pe registrul de la popa din localitate are doua prenume mie mi-a spus popa ca prenumele al doilea este prenumele de botez care se pune la botez si ca asa se scrie. Am luat si adeverinta de inhumare pe care scrie numele si 2 prenume.
Tata corespunde cu cel din cartea funciara, am intrebat prin sat este el . Acum nu stiu cum o fi in certificatul de deces caci nu l-am obtinut inca.

Intrebare: Ce pot sa fac daca nu corespunde prenumele si o sa apara pe certificatul de deces si al doilea prenume, pe cartea funciara este numai cu un prenume. Este sigur vorba de aceeasi persoana am verificat. corespund parintii , corespunde perioada deci nu sunt dubii.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:42, 9 Martie 2010
Solicitati o copie dupa certificatul de botez , in mod normal ele exista , se pastreaza in cadrul parohiei unde a avut loc botezul. Cu acesta puteti face dovada faptului ca al doilea prenume este doar de botez si ca de aceea nu apare si pe cruce .. Sau chiar si o adeverinta de la preot, prin care acesta atesta ca in registrul respectiv apare si al doilea prenume. Daca totusi, i n certificatul de deces., care nu este emis de biserica , ci de o institutie, primaria, apar cele 2 prenume..parerea mea este ca n u poate fi vorba despre aceeasi persoana.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
parerea mea/
deschideti un dosar cu numele si prenumele pe care-l stiti din CF. il citati la adresa indicata la desdchiderea CF. scoateti certificat de grefa, cu acesta obtineti datele complete de stare civila, fie de la evidenta populatiei, fie obtinand un extras de pe certificatul de deces.
cu extrasul, certificatul de grefa, mergeti la Camera Notarilor Publici sa va comunice daca a fost dezbatuta succesiunea ori nu.
daca, da, solicitati o copie certificat mostenitor, daca nu, o dovada ca nu a fost dezbatuta succesiunea.

apoi la primul termen, modificati actiunea in sensul ca intelegeti sa va judecati cu mostenitorii defunctului x, respectiv persoane fizice, sau cu Statul prin MF si cu autoritatea administrativa locala ( la mine ex-municipiul Buc)caz in care solicitati sa se constate si vacanta succesorala si calitatea de unic mostenitor al statului.
s-ar putea sa aveti nevoie de declaratii de notorietate
:)
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
Multumesc pentru pareri.
O sa vad ce spune certificatul de deces dupa ce il scot. Apoi sa vedem. Dar nu e posibil sa fie greseala de la CF? adica sa fi gresit ei si sa nu fi trecut cele 2 prenume? Pe cruce si pe CF are numai un prenume, doar pe adeverinta de inhumare sunt trecute 2 prenume, dar este vorba de aceeasi persoana.
OK multumesc oricum.
E posibil sa fie o eroare materiala.
Va veti da seama cand veti avea duplicatul dupa un act de stare civila, si se poate indrepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!cum sa procedez? Borza Borza Buna, daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat . Intr-un proces de uzucapiune la inceput nu se cunoaste proprietarul tabular. Cu ajutorul unui batran din ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune calitate procesuala Borza Borza x stapaneste un teren.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, indeplineste toate conditiile sa uzucapeze. Proprietarul tabular de pe CF nu este ... (vezi toată discuția)
Decedat fara documente legale leusan leusan O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat ... (vezi toată discuția)