avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Registrul agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Registrul agricol

Buna seara,

...doresc sa stiu daca in registrul agricol sunt notate toate terenurile existente, mai precis daca as putea identifica exact parcela terenului meu care este in continuarea casei mele, teren - pe care platesc impozit , pe care il lucrez de 10 ani, fostul proprietar l-a lucrat si el 23 de ani, insa care nu a fost intabulat niciodata. Exista posibilitatea sa fie statul RO proprietar ? cum aflu asta ? Sa apelez la un topograf care ar putea identifica parcela mea ? Daca ma adresez cu o cerere la registrul agricol credeti ca ar putea sa-mi raspunda cine este adevaratul proprietar ? In CF meu apare numai casa si curtea, acel teren nu apare sub acelasi cf. De zeci de ani de zile nu stim cum sa rezolvam proprietatea acestuia. Vechiul propietar al casei a depus o cerere prin anii 1991 insa nu stie raspunsul nimeni la acea cerere, a fost prin afisaj asa s-a spus la Primarie...
O uzucapiune prin jonctiunea posesiei cu fostul proprietar al casei - ar fi posibila ? Dar daca este statul RO ce pot face ? Nu apare Statul RO nici intr-un CF...

La registrul agricol ar fi situatia clara ? Ce spuneti, ma adresez acestuia cu o cerere, ori ce sfaturi imi dati ?


Multumesc antiicpat celor care imi vor raspunde !
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 18:51, 9 Martie 2010
Situatia are prea multe necunoscute ca sa primiti un raspuns pertinent . Nu stiti daca s-au facut cereri de retrocedare conform legilor fondului funciar , nu stiti daca s-a comunicat raspuns si nici ce raspuns ... Adresati-va prin petitie primariei locului situarii terenului prin care solicitati aceste date , in functie de raspuns va voi da sfaturi mai departe ...
1. in registrul agricol sunt inscrise atat terenurile apartinand particularilor (persoane fizice si juridice) cat si terenurile proprietate privata ale UAT (deci, cel putin teoretic, ar trebui sa existe, pe udeva si parcela care va intereseaza pe dvs.).
Eu v-as sfatui sa o cautati altfel: pe un plan parcelar 1/500 sau 1/1000 al intravilanului (trebuie sa existe la primarie): acolo sunt identificati proprietarii cu parcelele conform cadastrului din 1990 si se poate vedea daca terenul in cauza este al comunei sau al unui particular. De asemenea, tot la primarie trebuie sa va spuna daca terenul in cauza nu este cumva domeniu public (daca este asa, nu poate fi dobandit de dvs in nici un fel, nici prin uzucapiune, nici prin cumparare....)
De asemenea, primaria trebuie sa stie daca s-a eliberat sau nu un TP pe parcela respectiv si cui (este foarte posibil ca persoana care l-a solicitat in baza legii 18/1991 sa poate obtine TP - daca nu a si facut-o deja, cu conditia sa fi stapanit terenul in anii 1959-1963, adica inainte de CAP).
Faceti cateva verificari si reveniti cu amanunte.
Va multumesc foarte mult, asa m-am gandit si eu sa fac o petitie la Primarie si sa solicit lamuriri.

Cu mult respect,

Spiridus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa ocsike ocsike cum as putea intabula o casa la care ia fost proprietar bunicu si bunica mai mult de 50 ani dar fara sa o intabuleze. Acum au decedat si la inpozit apare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Acte teren rataxen rataxen Buna seara. am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat. parintii prietenului meu au decedat. in urma decesului au ramas o casa o magazie 650 mp cc ... (vezi toată discuția)