avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare_PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare_PFA

Buna ziua,
As dori sa infiintez un PFA care sa se ocupe cu servicii de consultanta in management (acordarea de consultanta in accesarea fondurilor europene). Functionarii de la primaria in raza careia sunt domiciliat, mi-au spus ca activitatile din codul caen 7414 nu sunt cuprinse in normele metodologice de aplicare a Legii 300/2004.
As vrea sa stiu ce alte cai legale as mai avea pentru a putea desfasura aceste activitati? Infiintarea unei firme este exclus. Poate colaborare cu o firma, dar pe ce baza?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 11:11, 7 Martie 2008
Puteti desfasura activitatea dorita in baza unei conventii civile de prestari servicii.
As dori sa infiintez PFA pentru a profesa meseria de coafeza. Am o diploma in acest sens si experienta in domeniu, dar m-am hotarat sa lucrez pe cont propriu legal.
Mi-am depus actele la primarie pentru a obtine autorizatia de PFA si as dori sa stiu care sunt urmatorii pasi, adica unde trebuie sa merg mai intai la Registrul Comertului sau la Administratia Financiara pentru a ma lua in evidenta un inspector financiar.
La Registrul Comertului am cumva nevoie de semnaturile vecinilor?
Eu mi-am facut autorizatia la domiciliul meu dar doresc sa inchiriez o garsoniera pentru a-mi desfasura activitatea.
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata !
Nu te duci decat la RC, ei te inregistreaza si fiscal. Documentele pe care trebuie sa le depui sunt:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Daca iti stabilesti sediul intr-un spatiu de locuit, iti trebuie acordul vecinilor (numai cei invecinati) si al asociatiei:
[ link extern ] >
Pt. Razvan:
Solicita autorizatia pe codurile:
8299 Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a.
7490 Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice n.c.a.
6399 Alte activitati de servicii informationale n.c.a.
si, eventual:
4618 Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.
4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse

Codurile sunt potrivit recodificarii valabile de la 1 ian. 08
Pt. Cela:
Nu mai ai de ce sa mergi la Reg. Com., cei de la primarie iti fac ei demersurile la RC pt. eliberarea certificatului de inregistrare si-ti vei ridica si autorizatia si certif. de inreg de la primarie (presupun ca ti-au indicat data la care sa te prezinti sa-ti ridici actele). Apoi va trebui sa mergi la Admin. Financiara pt. a fi luata in evidenta de un inspector. Din cate stiu, pt. coafeze e posibila inregistrarea fiscala cu norma de venit (e considerata de multi o varianta mai avantajoasa de impozitare).

Alte discuții în legătură

Cod 6619 sau 7022 rbtm rbtm Sunt o persoana fizica cu intentia de a deveni consultant financiar pentru o banca. Stiu ca pot fi platita ca PF, PFA sau SRL. Intrebarea este urmatoarea ... ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa nazdravan nazdravan buna seara as vrea sa lansez o revista cu scop publicitar (veniturile vor fi din vanzare spatiu publicitar nu din vanzare) si as vrea sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Coduri caen Daniela  Vlad Daniela Vlad Buna ziua, Sefii mei, doi cetateni straini doresc infiintarea unei societati in Romania. Problema este ca ei vor ca domeniul principal de activitate sa fie ... (vezi toată discuția)