avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna necuvenit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna necuvenit

Buna ziua,
Am mare nevoie de ajutor. Din 01.02 - 01.03.2010 am avut o angajata in concediu de odihna. A venit la serviciu in zilele de 02.03 si 03.03 2010 insa a depus cerere de incetare a activitatii cu data de 04.03.2010 pe motiv ca pleaca din tara. De atunci nu am mai reusit sa iau legatura cu ea. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa-i platesc tot CO pe luna februarie in conditiile in care ea a plecat si nu mai are dreptul la 21 zile de concediu iar eu i-am dat un avans de 250 lei care oricum reprezinta mai mult decat i s-ar cuveni pt CO la care are dreptul. Cum trebuie sa procedez in situatia asta Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 12:47, 9 Martie 2010
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat (21/12*1 luna lucrata = 2 zile ) .Sigur i-ati acordat bani mai mult decat pentru 2 zile , si apoi ce fel de cerere a depus , a solicitat acordul partilor ? Daca si-a dat demisia trebuia sa lucreze perioada de preaviz . Iata cum e bine sa procedati : notificati-i in scirs sa se prezinte la unitate pentru justificarea perioadei absentate. Daca nu se prezinta , demarati procedurile de cercetare disciplinara si respectati prevederile Codului muncii , desfaceti contractul individual de munca disciplinar si actionati in instanta pentru recuperarea sumelor de co acordate necuvenit .
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
zzenovia, utilizator
Cererea este cu acordul partilor si a fost aprobata. are si decizie de incetare inregistrata la ITM. Deci nu mai poate fi facuta cercetare disciplinara:(
Cand s-a semnat acordul partilor , trebuia ca salariatul sa restituie suma incasata necuvenit , acum nu puteti face recuperarea decat cu ajutorul instantei .
Dvs trebuie sa faceti o regularizare a veniturilor.
Adica, daca a primit mai multi bani de CO trebuie sa ii opriti diferenta din veniturile pe care ar trebui sa le ia la lichidarea lunii februarie.
Nu are ce lichidare sa mai ia pentru luna februarie . In aceasta luna tocmai a fost in concediu de odihna necuvenit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit? eliss pavel eliss pavel Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor:(. Din 01.02 - 01.03.2010 am avut o angajata in concediu de odihna. A venit la serviciu in zilele de 02.03 si 03.03 2010 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara vs incetare cim CROSETEL CROSETEL Am un coleg care a fost in co pana in data de 12.01.18, iar din data de 15.01 nu s-a prezentat la serviciu. I s-a facut referat de cercetare disciplinara cu ... (vezi toată discuția)
Lichidare si concediu necuvenit nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Incepand cu data de 13.09. salariatul a incetat activitatea in cadrul firmei. Pana la aceasta data, el a beneficiat de tot concediul de odihna, ... (vezi toată discuția)