avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta oficiul de cadastru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta oficiul de cadastru

Am o chitanta de la Of.de Cadastru de 350 lei si le-am cerut factura dar au zis ca ei nu elibereaza facturi.
Cum o sa o inregistrez daca nu am si factura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 14:44, 9 Martie 2010
Direct pe contul de cheltuieli, 635- alte cheltuieli cu impozite si taxe, daca este vorba de taxe achitate catre oficiul de cadastru.

Andreea Voicila
valoarea totala pe cheltuiala, fara a deduce tva-ul
@sacko:
Chitanta ca si document contabil si fiscal nu este purtoare de tva, pe nici o chitanta nu apare tva-ul, din cate stiu eu. Singurul document care da dreptul de deducere a TVA-ului, conform legislatiei in vigoare este factura, exceptie facand bonurile de combustibil, daca se indeplinesc conditiile prevaute in OG34/2009.

Andreea Voicila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ALIOARA ALIOARA DACA UNITATEA ELIBEREAZA BON FISCAL SI FACTURA PLATESTE TVA DE 2 ORI? (vezi toată discuția)
Pot avea protocol 12 000? analici analici Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine 1)pot avea protocol in valoare de 12000 daca firma are profit 350 000? 2) contabila face la facturile de protocol ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)