avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Introducere sold initial in casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Introducere sold initial in casa de marcat

Buna ziua!

Am o casa de marcat Datecs MP55B. Imi poate spune cineva cum pot sa introduc soldul initial dimineata (banii pentru rest) si cum fac sa ii scot seara de pe casa, astfel incat sa imi ramana pe Z decat suma vanzarilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 19:09, 10 Martie 2010
Nu aveti un contract de service sau de mentenanta cu firma care v-a vandut casa de marcat, cred ca ei ar fi trebuit sa va instruiasca cu privire la folosirea acesteia.

Andreea Voicila
Luati legatura cu cei de la care ati achizitionat casa de marcat .Trebuie sa va introduca un cod de care aveti nevoie pentru introducrerea banilor care ii aveti in casa ca SI.
Multumesc mult.Am vorbit si am reusit sa aflu cum trebuie sa fac. Multumesc mult inca o data. O zi buna

Prin Legea nr. 264 din 7 noiembrie 2008, publicata in M.Of. nr. 767 din 14 noiembrie 2008 s-au adus trei modificari ale O.U.G nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A doua modificare consta in abrogarea in totalitate a lit. e) din cadrul alin. (6) din art. 4. Astfel, pana la data de 17 noiembrie 2008, utilizatorii caselor de marcat au fost obligati:
- sa inregistreze intr-un registru special banii personali detinuti atat de angajati, cat si de administratorul punctului de lucru, utilizator al casei de marcat;
- sa introduca, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice fiscale soldul initial de numerar
constand in monede sau bancnote divizionare necesare pentru a da rest clientului.
Aceasta obligatie a fost introdusa in legislatia fiscala prin Ordonanta Guvernului nr. 47 din 28 august 2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in M.Of. nr. 603 din 31 august 2007.

De ce il mai introduceti? S-a schimbat cumva legea? Va rog sa imi raspundeti daca stiti deoarece si noi lucram cu casa de marcat si nu mai introducem soldul initial...si poate luam vreo amenda.
Multumesc.
Il introduc din aceeasi teama de a lua amenda, pentru ca sunt inca foarte multi inspectori care vor ca banii din raport sa fie si in sertar. Daca nu ii bat pe urma nu mai am aceleasi sume. Acum D-zeu stie, mai bine ii bat decat sa iau vreo amenda.

Alte discuții în legătură

Registru de bani personali mandianacamelia mandianacamelia daca o persoana juridica are ca obiect de activitate comert cu ridicata este obligata sa aiba registru de bani personali pentru angajati? imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa avas avas Buna ziua, Am 2 intrebari: 1.PFA-ul trebuie sa detina obligatoriu casa de marcat? 2.La un magazin mai este obligatoriu registrul pentru banii ... (vezi toată discuția)
Banii din portofel ORIONIMPEX ORIONIMPEX Mai este valabila obligatia personalului care lucreaza in comert de a trece intrun registru special in fiecare zi la inceperea programului suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)