avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registru de bani personali
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registru de bani personali

daca o persoana juridica are ca obiect de activitate comert cu ridicata este obligata sa aiba registru de bani personali pentru angajati? imi puteti spune legea sa ma documentez mai mult in acest subiect
Cel mai recent răspuns: 95omul , utilizator 18:09, 24 Noiembrie 2008
Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 din 25/03/1999 actualizata privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale -prevede care operatori economci sunt obligati si care sunt exceptati de la obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice.obligativitatea este prevazuta pentru operatorii economici care efectuează comert cu amanuntul:
Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Conform art.4 alin.(6) Utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale sunt obligati:
e) sa inregistreze banii personali detinuti de angajati si/sau de administratorul unitatii intr-un registru special intocmit in acest sens si sa introduca, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice fiscale soldul initial reprezentand monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului.

Vedeti aici :[ link extern ]

Legea nr. 264/2008 a eliminat obligatia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale, prevazuta la articolul 4 alineatul (6), litera e, din OUG nr. 28/1999, de a inregistra banii personali detinuti de angajati si/sau de administratorul unitatii intr-un registru special, si de a a introduce, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice fiscale, soldul initial reprezentand monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului.
Legea nr. 264/2008 pentru modificarea OUG nr. 28/1999 a fost adoptata pe 7 noiembrie si a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 767 din 14 noiembrie 2008.

mandianacamelia a scris:

daca o persoana juridica are ca obiect de activitate comert cu ridicata este obligata sa aiba registru de bani personali pentru angajati? imi puteti spune legea sa ma documentez mai mult in acest subiect


A fost abrogata aceasta prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pfa avas avas Buna ziua, Am 2 intrebari: 1.PFA-ul trebuie sa detina obligatoriu casa de marcat? 2.La un magazin mai este obligatoriu registrul pentru banii ... (vezi toată discuția)
Introducere sold initial in casa de marcat camelia.zamfir camelia.zamfir Buna ziua! Am o casa de marcat Datecs MP55B. Imi poate spune cineva cum pot sa introduc soldul initial dimineata (banii pentru rest) si cum ... (vezi toată discuția)
Banii din portofel ORIONIMPEX ORIONIMPEX Mai este valabila obligatia personalului care lucreaza in comert de a trece intrun registru special in fiecare zi la inceperea programului suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)