avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea folosintei locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea folosintei locuintei

Buna Ziua

In locuinta de deasupra locuiesc chiriasi care aproape in fiecare seara, in special dupa ora 22, primesc vizite care se lasa cu rasete si discutii la "un volum ridicat" pana dimineata in jurul orei 3-4,care sincer ma deranjeaza foarte tare neputand sa ma odihnesc. Specific ca am chemat de 5 ori politia si nu le-au dat de cat avertisment,am facut si plangere, si plus ca i-am rugat sa nu mai faca acest lucru.
As vrea sa stiu daca se incadreaza ca autor al infractiunii de tulburarea folosintei locuintei si care ar fi demersurile legale privind acest lucru.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 15:22, 5 Martie 2011
oricum trebuie Plangere Prealabila la politie cu mentionarea tulburarii folosintei locuintei ... si nici decum o petitie oarecare facuta la nesfasit, reclamatiille sunt probe si arata REPETITIVITATEA....(tulburarea e penala , daca e de mai mult de 3 ori si dovedita, deci minimum 3 reclamatii, dar asta nu e deajuns)

in plus vreau sa intreb care este prescrierea pentru tulburare de posesie a locuintei ?

repetitivitatea inseamna ca persoanele respective sa aiba deja 3 amenzi date * care nu au fost contestate * ?

Daca plangerile initiale , adica reclamatiile inscris....ca se aude zgomot, TREBUIE sa fie facute atat repetat , dar si intrun interval de 60 de zile! pt a se incadra la tulburare de posesie ?

Daca nu exista o portita s scape...in cazul in care amenzile sunt date la intervale de 3-4 luni sau chiar 7-8 luni. Concret am 3 amenzi date lor in ultimii 2 ani ( nu ultimele 60 de zile), dar......practic nu vreau sa existe o portita sa scape. Aproximativ 30 de reclamatii simple in ultimii doi ani si o plangere prelabila la politie. Cum fac sa nu scape? Am si un raspuns ca s-a intocmit dosar penal, dar...nu s-a confirmat tulburarea folosintei locuintei, totusi aceasta continua cu spor! deoarece politistii au facut monitorizarea din strada (special, doar ca sa ne dea un raspuns acolo) si nu din interiorul apartamentului cu sonometre in mod corect

Modalitatea de se da amenzi e:
1) primaria generala - inopinat
2) expertiza platita din banii dvs - cu semnatura administratorului SC !/ faptasului, sau daca refuza...un martor care sa arate ca a refuzat iar masuratoarea si amenda raman valabile, odata inregistrate la politie sau la garda de mediu cu depasiri.

O mare problema este si un alt vecin sa mai fi reclamat aceasi lucru ( in cazul meu el sia retras reclamtia si a primit bani.. dar asta nu inseamna ca nu am hartie de la politie ca... A facut reclamatii!, chiar si retrase)

Exista termenul de 2 luni de zile pt depunerea plangerii prealabile??

Din momentul plangerii prealabile... dovezile sunt stranse atat din trecut de mine cat si pt viitor....( de organul "orb" ) raportat la momentul la care am depus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei? matz matz buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt ... (vezi toată discuția)