avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionarea creditului de catre banca la recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionarea creditului de catre banca la recuperatori

Buna ziua!
Am (avut) un credit la cea mai.....banca.
Cand am fost sa achit rata mi s-a spus ca nu mai am credit....
Cu chiu cu vai am aflat ca m-au vandut, dar nu stiau cui.
Am facut sapaturi pe banii mei (telefoane) si am aflat ca sunt dat pe mana unor recuperatori care nu vor nici mai mult nici mai putin decat toti banii instant.
Mentionez ca am avut rata pe 20 ian 2010 si am fost sa o platesc pe 12 febr 2010.
mi s-a spus ca pe 11 febr 2010 am fost vandut ( cu o zi inainte).
Vreau sa actionez banca in judecata pentru faptul ca nu am primit cum scrie in contract nicio notificare scrisa ( de fapt nici telefonic, nici sms , nici e-mail....).
Ce ma sfatuiti?
Ce instanta are competenta? (judecatorie, tribunal, curte....).
Ce fel de actionare sa fac? (chemare in instanta, ....)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 20:25, 9 Martie 2010
Buna ziua !
Competenta apartine instantei de la sediul principal al bancii, dar conform legii 126/2006 a medierii, este necesara procedura prealabila a medierii.
Oricum va sfatuiesc sa notificati banca creditoare in acest sens, banca centrala( BNR) ca institutie de reglementare in domeniu, OPC- ul si nu in ultimul rand- daca banca creditoare nu v- a notificat inainte de a va transmite datele catre firma de recuperari, in baza legii 677/ 2001 a protectiei informatiilor- sesizati si Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ( adresa o gasiti pe internet), pentru transmiterea neautorizata a datelor proprii.
Cu stima !
P.S. toate sesizarile le trimiteti recomandat cu confirmare de primire.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea de catre banca a creditului catre recuperatori unomnecajit unomnecajit Buna ziua! Am (avut) un credit la cea mai.... banca. Pe 20 ian 2010 era data de rata si am fost pe 12 febr 2010 sa platesc. Mi s-a spus ca nu am niciun ... (vezi toată discuția)
Problema credit tictac2 tictac2 Buna seara. Aceeasi problema ca multi dintre romani. Am ramas in umra cu platile la credit de nevoi personale ( fara garantare ). Am fost sunat pentru prima ... (vezi toată discuția)
Protecþia datelor cu caracter personal mancipri mancipri in romania se spune ca functioneaza protecţia datelor cu caracter personal . cat de legal este cazul in care o banca trimite un dosar de imprumut impreuna cu ... (vezi toată discuția)