avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 PFA - CAEN pentru masaj medical s.a.
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

PFA - CAEN pentru masaj medical s.a.

Va rog sa ma informati ce incadrare CAEN imi trebuie pentru a ma intregistra ca PFA, pentru urmatorele activitatie, pe care vreau sa la desfasor la domiciliul clientului:
Masaj medical, reflexoterapie, tratamentelor prin bioenergie, etc
De asemenea am rugamintea sa imi spuneti daca este necesara inregistrarea la registrul comertului sau doar la finante si care sunt actele necesare.
Trebuie sa ma intregistrez injudetul unde am domiciluil de rezidenta sau pot sa ma intregistrez si in alt judet unde ma aflu temporal?
multumesc

EU AM GASIT 2 CODURI CAERN
8690 Alte activităţi referitoare la sănătatea umană
9604 Activităţi de întreţinere
corporală
care este mai potrivit?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:17, 15 Martie 2010
CAEN 8690 include masajul medical si celelalte activitati pe care doresti sa le desfasori la domiciliul clientului.
CAEN 9604 exclude masajul medical.
OUG 44/2008:
Art. 1. - (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează accesul la activitatea economică, procedura de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării şi regimul juridic al persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi al întreprinderilor individuale şi familiale.
(2) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică profesiilor liberale, precum şi acelor activităţi economice a căror desfăşurare este organizată şi reglementată prin legi speciale.
(3) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică acelor activităţi economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restricţii de desfăşurare sau alte interdicţii.

(4) Activităţile de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă se autorizează în condiţiile legii speciale.
(5) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică în cazul serviciilor prestate în contextul libertăţii de prestare transfrontalieră a serviciilor, astfel cum este ea prevăzută la art. 49 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene1).

Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme autorizare pfa - tehnician maseur monamasaj3226 monamasaj3226 Am absolvit un curs complex de masaj cu durata de 9 luni. Diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. COR vechi 3226 - ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual cristiandanila007 cristiandanila007 CMI STOMATOLOGICE INTRA SUB INCIDENTA OUG 444din 2008.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Intreprindere indviduala B EDIT B EDIT Buna ziua, am urmatoarea inrebare:cabinetele medicale trebuiesc inregistrate ca intreprinderi individuale? multumesc anticipat pentru raspuns (vezi toată discuția)