avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoarea unei adeverinte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoarea unei adeverinte de proprietate

In anul 2002 Comisia locala de fond funciar a eliberat pe numele unei matusi o adeverinta de proprietate ,in calitate de mostenitoare a mamei sale.In realitate suprafata respectiva a fost recunoscuta doar pe hartie (fara sa fie pusa in posesie cu nici o suprafata),ca o diferenta intre suprafata validata de Comisia judeteana de fond funciar in baza Lg.1/2000 si cea in baza Lg 18/1991.Suprafata validata in baza Lg.18/1991 i-a fost atribuita fratelui matusii mele, matusa mea a ramas doar cu adeverinta de proprietate.Anul trecut matusa mea a murit .Mai are vreo valoare adeverinta de proprietate?
Cel mai recent răspuns: emiliana , utilizator 10:20, 11 Martie 2010
Actul este unul valabil . Cererea a fost facuta pe autor (mama matusei dvs,) cu mostenitorii sai . Trebuie sa va interesati la primarie despre eventualitatea emiterii unui titlu de proprietate in baza acestei adeverinte / daca s-a emis titlu de proprietate pe acele suprafete de teren .
am fost la primar si acesta mi-a spus ca nu-l intereseaza actele semnate de vechiul primar.(intre timp s-au schimbat primarii) Ce-i de facut?
~ Conținut șters la cerere ~
adeverinta de proprietate am obtinut-o eu printr-o procura generala de reprezentare.Acum ca matusa mea a murit ,cine are calitate sa se ocupe de obtinerea dreptului de proprietate -eu sau mostenitorii legali?(In codul civil fiind specificat ca mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat).
Daca s-a emis in anul 2002, primarul se preleveaza de faptul ca adeverinta este valabila doar 90 zile de la emitere, adica timpul necesar emiterii titlului de proprietate.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare versus titlu de proprietate lg.18/1991 dorelbaiu dorelbaiu In 1995 persoana [b]A[/b] dobandesate prin contr. de vanz. cump. autentificat, un teren ce fusese reconstituit pe baza lg.18/1995. Vanzarea s-a facut pe baza ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate koeni koeni Am depus cerere de retrocedare in anul 1991 pentru o suprafata de 6.92 ha teren (arabil si faneata). (ulterior cererea noastra a fost modificata cu cerneala ... (vezi toată discuția)
Greseala a comisiei locale a primariei ContSters253530 ContSters253530 Comisia locala a primariei cand a facut procesul verbal a uitatat sa treaca un teren intravilan de 2000 mp pe care se afla situata casa mea,deci a emis titlul ... (vezi toată discuția)