avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Emitere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere titlu de proprietate

Am depus cerere de retrocedare in anul 1991 pentru o suprafata de 6.92 ha teren (arabil si faneata). (ulterior cererea noastra a fost modificata cu cerneala rosie- nu stiu de catre cine - la o suprafata de 7.16 ha) Am constatat modificarea cand am mers la primarie ca sa intreb despre diferenta dintre suprafata validata si suprafata pentru care sa emis titlul de proprietate.
Suprafata validata de comisie a fost 6.92 ha. Pe adeverinta scrie ca se aplica o reducere de 10%.
Am si utilizat terenurile respective. Mentionez ca o parte din terenuri nu a fost / nu sunt masurate oficial.
Anul trecut a fost emis titlul de proprietate pentru o suprafata de 5.2 ha. Deoarece suntem mai multi mostenitori nu eu am preluat titlul.
Care sunt demersurile pentru obtinerea unui titlu? Daca efectiv nu am fost pus in posesie cum se poate emite titlul? Suprafata validata initial in ce cazuri se reduce?
Cel mai recent răspuns: koeni , utilizator 23:00, 7 Octombrie 2011
Inteleg ca s-a emis titlul si sunteti mai multi mostenitori ... acesta se inmaneaza unuia dintre mostenitori iar acestia vor proceda la iesirea din indiviziune. Nu se mai emit alte titluri, actul de partaj sau sentinta de partaj vor fi actele de proprietate pentru mostenitori.
Este posibil sa nu fi fost d-voastra de fata la punerea in posesie si sa fi fost un alt mostenitor ... oricum pe titlu sunt evidentiate parcelele si nr. solei, locul situarii si vecinatatile.
Reducerile s-au practicat in unele localitati cu deficit de teren ... exista o prevedere in acest sens in legea 18/1991.
Da! scrie pe adeverinta ca se aplica o reducere de 10 %. Sunt posibile si alte reduceri? Este vorba de o diferenta de foarte mare! Care sunt situatiile in care suprafata deja validata se reduce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)
Valoarea unei adeverinte de proprietate moraru alexandru moraru alexandru In anul 2002 Comisia locala de fond funciar a eliberat pe numele unei matusi o adeverinta de proprietate ,in calitate de mostenitoare a mamei sale.In realitate ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa dienusa dienusa in 1991 a fost emisa adev de proprietate cu o suprafata de 2,99 Ha,iar in 2000 s-a emis TP cu suprafata de 2,41 Ha,am intrebat la primarie de diferenta de 58 ... (vezi toată discuția)