avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

Buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa refacturez servicii de transport marfa catre o firma din Germania de unde am cumparat marfa.
Factura trebuie facuta fara TVA? Daca da ce trebuie scris in factura "scutit de TVA cf. art.133 alin.2" sau " scutit de TVA cf. art. 143, alin d". Nu stiu la ce articol se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: dianacrisan , utilizator 11:13, 31 Martie 2010
Parerea mea : scutit cf art 143 alin d(cred ca si in decontul de tva ai tot scutite cf art 143 a,d sau 143 b,c)
Multumesc foarte mult pentru raspuns
Si eu am zis la fel dar contabila firmei a zis ca trebuie scris articolul 133 alin2,
insa fara nici o explicatie.... nu am inteles de ce.
Asa ca nu stiu inca ce sa scriu.
Eu cred ca art 133 alin 2 trebuie specificat pe factura.
cititi cu atentie art 143 pct enumerate de dv si observati ca se refera la import si export, iar dv facturati servicii intracomunitare
fiind vorba de servicii, se aplica regula generala B2B, operatiunea este neimpozabila in romania, cf art. 133, alin 2 Cod Fiscal.
Multumesc foarte mult de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturare si completarea declaratiilor marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Cum trebuie emisa o factura pt \\" asigurarea cu personal in constructii\\" in Italia pt o pers.juridica ce are cod valid de tva in Italia ,de ... (vezi toată discuția)
Decl 390 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o ... (vezi toată discuția)