Nu pot sa nu raspund la referirile pe care le faceti la onorariile avocatului. Mai intai insa am sa va dau inca odata sfatul de mai sus. Aveti rezerve in privinta apararilor pe care avocatul ales vi le-a facut? Sesizati consiliul baroului in privinta acestor nemultumiri.
Apoi. Spuneti examen de intrare in avocatura... un mizilic. Indestulator v-ar fi sa stiti ca la admiterea din februarie 2010, din 1200 de candidati au luat 200?
In fine, revin la onorarii. Discutia o impart in felul urmator: piata este libera iar noi nu avem onorarii fixe, aveti deplina libertate sa va alegeti ce onorarii va convin (adica ce avocati va convin). Si: suntem platitori de taxe si impozite. Insasi secretarii de stat si toata clasa bugetara isi primesc salariile din impozitele pe care statul roman ni le aplica noua, profesiilor (nu meseriilor, domnule ori doamna), liberale. Sa va povestesc si despre taxele din interiorul profesiei? Si despre faptul ca intreprinzatorii s-au plans de curand de forfetar, pe cand noi, avocatii, datoram de cand ne stim, la stat si la barou, impozite anticipate, fie ca avem, fie ca nu avem clienti?
Nu numarul anilor de facultate absolviti conteaza ,conteaza doar ce ramane dupa aceasta.
In privinta doctoratelor,sunt sigur si pe acest site sunt avocati si nu numai,care au doctorate sau sunt in curs de obtinere.
Am aflat ca singura dvs."superioritate" se refera numai la numarul anilor petrecuti in facultate si ca in general afisarea unei anume "superioritati",la care tineti,de altfel,are alte conotatii
probabil ati avut sau inca aveti gustul amar lasat de acel avocat contractat insa nu trebuie sa mergeti pe premisa cu e unu' asa sunt toti, poate ati avut dvs. acel nenoroc plus ca daca nu ati mai fost prin tribunale si a trebui sa recurgeti la primul venit primul ales asta este doar inceputul. si eu am avut si am schimbat avocati, asta este decizia dvs. ca sa nu va mai spun ca un sptfel de contract cu procentaj din castiguri (pe care oricum nimeni nu ti le garanteaza, nici un avocat nu garanteaza nimic pt. ca nu are cum) eu una nu as fi semnat in ruptul capului.
eu insa sper ca veti gasi o solutie si o veti scoate cumva la capat. dar in primul rand discutati cu avocatul cat mai clar si concis si cereti lamuriri, explicatii ca doriti sa vedeti rezultate inainte de a mai face vreo "donatie" si sa ajungeti la un rezultat si practic la sfarsit sa dati acel procentaj in cazul in care va castiga caiza si nu inainte.
o zi buna!
@sebeni,
Fara suparare: exemplul cu “dublul calificarii” pe care o aveti dv nu rezolva nimic - pentru ca nu aveti “dubla calificare” in stiinta dreptului.
E rau ce vi se intampla – dar ati fost fortata sa semnati un asemenea contract?
Cum ati ales avocatul?
In primul mesaj scrieti: “am un termen peste cateva luni”… Procesul a trenat 6 luni in ce sens? A fost suspendat, s-a amanat la unele termene…? Oricum nu conteaza, pentru ca nu aceasta e ideea…
Mai apoi scrieti (10 Martie): “acum ca procesul a inceput…” Cum a “trenat” daca abia a inceput?
Daca in contract nu scrie si despre cei 5000 euro… nu-i dati si ii spuneti ca renuntati la “colaborare”… Da, daca ati dat avansul exista nesansa sa-l pierdeti… dar depinde cat de mult sunteti dispusa sa luptati... Toti cei care au raspuns pana la acest moment au oferit solutii.
Nu-i bagati pe toti in aceeasi oala, pentru ca diferentele sunt mari – din fericire.
Editare ulterioara:
In alta sectiune a forumului scrieti ceva tot despre 5000 euro (uzucapiune)... si povestea este altfel spusa... Sunt doua procese diferite?! :-/
S-ar putea sa existe chiar variante diferite ale relatarii.
Unele persoane ,considera ca astfel testeaza,dar este dreptul acestora,chiar daca nu pare asa corecta aceasta "intreprindere"