avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon tva

Buna seara!

O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs foloseste?Cifra de afaceri semnifica clasa 7?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiaP , utilizator 17:45, 4 Ianuarie 2011
o sa deveniti platitoare de TVA, la cifra de afaceri de 35.000 euro la cursul de la data intrarii Romaniaei in Uniunea Eoropeana.

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmã, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată.În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare și veniturile exceptionale. În termeni corecți, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare,mai puțin rabaturile,remizele și alte reduceri acordate clienților.

Sper ca am fost concis
Multumesc mult!

Inteleg ca as putea sa ma trec la operatiuni scutite de tva in cazul in care imi deshid alta firma? Am citit ceva de genul acesta si nu inteleg ce anume trebuie sa fac, in sensul ca ce ar trebui sa declar la finante la inceputul activitatii.
Daca va deschideti alta firma, sa bifati de prima oara neplatitor de tva, de la infiintare.
Aveti acesta obtiune la infiintare sa fiti patitor sau neplatitor.
Spuneti-mi, va rog, daca firma este deschisa din mai, dar venituri realizeaza din iunie, cum calculez ca si nr de luni, din mai sau din iunie?
La ce anume va referiti? In ce scop sa calculati aceste luni?

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva infiintata in luna noiembrie mansu mansu Buna ziua, Infiintez luna asta o firma neplatitoare de tva si cu 3% impozit pe cifra de afaceri. Stiu ca plafonul de cifra de afaceri pt firmele ... (vezi toată discuția)
Platitor tva adytz_1979 adytz_1979 Salutare, poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor? Si eventual ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. tva irbo irbo buna ziua. am o ii infiintata in mai 2010. va rog spuneti-mi si mie cum se calculeaza plafonul pt plata tva si eventual si baza legala. -devin platitor de ... (vezi toată discuția)