Bunicii mei au divortat in urma cu 59 de ani, bunica a plecat la parintii ei iar bunicul a ramas cu copiii in casa construita de ei pe terenul pe care el l-a primit prin donatie.Bunica a murit acum 14 ani, nu a avut loc nici o desbatere succesorala in urma ei.Bunicul a vandut casa tatalui meu acum 11 ani, iar acum un an am primit-o prin donatie.Bunicul a murit acum 2 ani iar in urma lui a avut loc desbaterea succesorala in termen legal, acceptata de toti mostenitorii.Acum matusa mea cere in instanta iesirea din indiviziune dupa ambii bunici si partajul dupa divortul bunicilor incluzand si casa.Este legal sa ceara partajul dupa divortul bunicilor(sustine ca nu a avut loc)? Ce sanse de castig are si ce as putea sa pierd? X-(
Acum 9 ani draga mea matusa s-a declarat unica mostenitoare a bunicii mele si a obtinut certificatul de mostenitor cu cota 1/1.
Acum un an tatal meu mi-a facut procura notariala sa il reprezint la succesiune unde cu surprindere am constatat ca succesiunea fusese desbatuta.A chemat un avocat si in instanta a anulat acel certificat. Din spusele ei in certificat erau trecute doar actiuni la o societate pe care le-ar fi vandut.Pot acum sa-i cer sa completeze masa succesorala cu acele actiuni sau contravaloarea lor?:D Nu am vazut niciodata acel certificat. Multuumesc.
Succesiune
DANA-S
locuiesc in casa bunicilor de 17 ani . Bunicul a murit acum 20 de ani iar bunica in urma cu 11 ani (in 2001). casa a ramas celor 2 copii ( matusa mea respectiv ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Popescu Nadia
Buna seara .Va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani ,eu am ramas la mama iar tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)