Am primit de curand completari pentru o expertiza contabila privind calculul orelor suplimentare efectuate de politisti si calculul+actualizarea cu indicele de inflatie al normei de hrana.Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot sa calculez ce-mi propune instanta candde la serviciul contabilitate nu am documente conform carora politistii ar fi efectuat ore suplimentare si acestea nu au fost platite, iar ceea ce-mi cere reclamantul(liderul de sindicat al politistilor) nu pot duce la bun sfarsit intrucat acesta sustine ca orele suplimentare se afla evidentiate in buletinele posturilor? Mentionez ca buletinele posturilor pentru cca 170 politisti din intreg judetul sunt in numar de peste 100 (3 ani a cate 12 luni)si in plus orele suplimentare nu se afla centralizate in niciun document, asa cum prevedeau normele interne si , mai mult decat atat, reclamantul refuza sa colaboreze cu mine la intocmirea acestui raport. In ceea ce priveste norma de hrana aceasta s-a acordat si am de la serviciul logistictabelele cu politistii care au beneficiat de acest drept. Cum pot efectua raportul de expertiza, avand in vedere ca procedura de acces la date este destul de greoaie in IJP si am amanat o data procesul pentru aceasta? Va amultumesc anticipat!
Solicitati in scris,instantei de judecata sa oblige prin incheiere de sedinta intimata(politia) sa va puna la dispozitie toate actele de care aveti nevoie in efectuarea lucrarii.
De asemeni instanta ,la cererea dvs.,poate solicita aceste relatii de la directiile specializate ale MAI
Daca aceasta nu se poate
,
puteti avea in vedere conform unor acte anterioare sau conform declaratiilor acestora cu privire la veniturile incasate anterior ( cu defalcarea lor pe sporuri sau alte drepturi banesti cuvenite) ,o varianta de calcul pe care o prezentati instantei.
Daca nu exista acest obiectiv stabilit,solicitati aparatorului acestora sa formuleze o astfel de obiectiune,daca mai este in termen
Pana la urma instanta , la pronuntare, va "omologa" sau nu una dintre variante.