avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere in cuantum de 25% din venitul lunar net al fostului sot,numai ca de la inceputul anului pensia pe care o primeste fata mea s-a micsorat cu aproximativ 100 lei.Ideea este ca fostul meu sot este politist si el primeste niste bani pentru hrana lunar,bani care sunt trecuti in fluturasul de salariu,au caracter permanent si fac parte din venitul lui net.Din acesti bani nu se opreste pensia alimentara?Fratele meu este si el politist si stiu cam ce venit aproximativ are si fostul meu sot si acesta nu se reflecta in pensia pe care el o trimite fetitei mele,nu prea s-a reflectat niciodata.Daca il dau in judecata pentru majorarea pensiei imi este teama ca va aduce o adeverinta de salariu fara acesti bani de hrana inclusi.Ce sa fac? El in afara de acea pensie pe care o trimite lunar cu altceva nu participa la intretinerea fetitei mele.Ajutati-ma va rog! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:29, 11 Martie 2010
Acesti bani de hrana nu pot fi incluse in veniturile cu caracter permanent. De ce?
In primul rand ca oricand aceste venituri pot fi revocate de angajator .
Sigur ca bancile pot lua sau nu pot lua in calcul si aceste venituri. Este la latitudinea lor fiind societati private . Chiar daca se prezinta aceste venituri pentru obtinerea unui credit bancar nu stiu in ce masura cei ce fac calculele pentru aprobarea creditului tin cont de ele.
Da, in mediul privat societatile pot sa faca ce vor dar in limita legalitatii.
Instanta de judecata este obligata sa se raporteze la reglementarile legale cuprinse in C.fam si C.proc.civila atunci cand stabileste cuantumul pensiei de intretinere pentru un minor in raport de inscrisurile depuse la dosar de parti si de nevoile minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor, cadru militar Andreea Istrate Andreea Istrate Pentru stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate de catre tata minorului se au in vedere diverse sume de bani ce constituie venitul sau ... (vezi toată discuția)
Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)