avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Pentru dezbaterea unei succesiuni suplimentare este obligatorie prezenta tuturor mostenitorlior? La primul certificat de mostenitor s-au prezentat toti mostenitorii. Atunci s-a impartit o garsoniera intre 4 persoane, 3 frati si o mama vitrega. Unul dintre frati a decedat, altul e plecat in Italia si ultimul este la Buzau.
La prima succesiune s-a impartit garsoniera in care locuieste mama lor vitrega dar cei trei frati au profitat de batrana (mama lor vitrega, ei ramanand cu mama lor naturala) si nu au prezentat actele de la casa din Buzau, cea in care locuieste unul dintre frati. Acum ei refuza sa se prezinte la notar pentru dezbaterea unei succesiuni suplimentare.
Din moment ce ei au fost de acord cu cotele ce le revin nu se poate face succesiunea si fara ei?
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:34, 11 Martie 2010
ba daaaa! ei vor fi citati.. nu se prezinta e treaba lor..
Dar daca nu semneaza scrisoarea recomandata?
citarea se face prin afisare la usa lor
Exista posibilitatea de a face aceasta succesiune suplimentara la un avocat deoarce domnul notar nu prea are chef sa faca aceasta succesiune fara prezenta tuturor mostenitorilor? (comisionul e prea mic si masina din fata biroului consuma mult)
la avocat nu e posibila:D.. dar e posibila in fata instantei daca nu gasiti alt notar care sa o faca.. nu e obligatoriu sa fie acelasi notariat

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune fara voia mostenitorilor vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasei mele i-a decedat sotul si s-a deschis succesiunea. Atunci s-a impartit garsoniera in care a locuit, intre ea si copii vitregi( care nu au avut ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)