avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Certificat medical constatator al decesului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Certificat medical constatator al decesului

Buna ziua,

cum as putea sa fac rost de acest certificat medical constatator al decesului in original sau de o copie xerox - semnat si stampilat conform cu originalul?
Am primit de la Starea Civila doar o copie xerox si atat, cu mai mult nu ma pot ajuta.

Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 16:19, 12 Martie 2010
In prim ul rand anuntati firma de asigurari si ei va vor da toate informatiile necesare pt intocmirea dosarului.
Trebuie sa aveti toate actele necesare pt deschiderea dosarului de dauna.
Nu este obigatia firmei de asigurari de a face demersurile necesare pt intocmirea dosarului.
OBLIGATIA ESTE STRICT A DVS.
Nu va luati dupa altcineva si cu cat mai repede cu atat mai bn pt dvs.
Prima data am anuntat banca, banca mi-a spus ca va anunta ea firma de asigurari, dar inainte de asta sa ii itimit documente pt dosarul de dauna, printre aceste documente mi-a cerut certificatul medical constatator al decesului copie legalizata sau un conform cu originalul.
Am incercat sa fac rost de document de la starea civila , dar refuza sa imi dea un cf cu originalul . Am numai copie xerox de la ei, iar banca nu accepta.

De aceeia am pus intrebarea ce sa fac in continuare...
Doar certificatul acesta mai imi tb, restul actelor le-am trimis deja bancii.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite si orice alta informatie este binevenita
In cazul asigurarii de viata,beneficiarul are obligatia de a prezenta documentele in vederea platii indemnizatiei.Banca a procedat corect solicitandu-va acele documente,avand in vedere ca nu este in posesia acestora.
Asiguratorul solicita documente de la institutiile medicale doar in cazul in care exista suspiciuni ca persoana asigurata nu si-a declarat boala preexistenta sau daca cauza decesului priveste riscuri neacoperite prin polita de asigurare.

Nu inteleg de ce nu aveti certificatul de deces.O persoana apropiata mi-a spus ca
a primit acest document in original,la decesul sotului sau.
Se poate legaliza la un notar.
Pentru ca exista asigurarea de viata,nu puteti fi obligat la plata ratelor scadente dupa momentul decesului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Copie certificat constatator deces petricia petricia Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se mai elibereaza copie a unui certificat constatator al decesului. Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Stare civila Taisa Taisa Buna seara:) Pe unde se discuta chestiuni legate de activitati privind starea civila? Multumesc. (vezi toată discuția)