avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren in indiviziune

Buna ziua.
Parinti mei, in urma cu aproximativ 10 ani a vandut etajul casei si odata cu aceasta a vandut in indiviziune si 1000 mp din teren (total 3000mp), surorii si cumnatului meu. A facut aceasta deoarece suntem 3 frati si dorea ca fiecare dintre noi sa beneficieze de cate 1000mp. Intre timp, sora mea a divortat de fostul sot dar nu au facut partajul.
Actul de vanzare-cumparare a fost facut pe numele fostului sot.

Terenul mai are o iesire spre o strada secundara si acolo as vrea sa imi fac casa. Problema majora este ca fostul cumnat si-a amenajat din niste containere un fel de depozit exact pe terenul care ar fi trebuit sa-mi revina mie si nu vrea sa elibereze spatiul desi am discutat ca atunci cand va fi cazul, sa plece cu acele baraci.
Va rog sa-mi da-ti o solutie cum sa fac. Parintii mei, imi pot vinde terenul pentru constructie fara ca el sa semneze vreun act? Adica sa imi vanda din cei 2000 mp ramasi?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: axiclau , utilizator 21:13, 7 Iulie 2010
problema dv. se poate rezolva prin incheierea unui contract de vinzare cumparare.
El nu trebuie sa semneze la notar? Ramane in indiviziune automat pe terenul ramas?Asta e problema mare, ca el nu vrea sa semneze si eu am luat-o de buna ca fara el, parintii nu pot vinde terenul ramas.
Multumesc mult pentru raspuns.
da.. parintii va pot vinde cei 2000 metri ramasi fara acceptul lui.. si el pe cei 1000 metri e cu sora dvs coproprietar, nu e singur.. dvs dupa ce cumparati puteti cere iesirea din indiviziune cu sora si excumnatul dvs.. cu aceasta ocazie si sora dvs daca va dori, va iesi din indiviziune cu el
Imi cer scuze, probabil ca e foarte logic ce spuneti Dumneavoastra dar daca imi vinde 1000mp ( atat imi revin mie din cei 3000mp) strict pe locul unde se poate construi casa prin act de vanzare-cumparare, intru si eu in indiviziune sau nu mai am nicio legatura cu asta?
Va multumesc.
Din cate inteleg cei 1000 de m dati sorei dumneavoastra si fostului sot sunt total diferiti de cei 2000 de m pe care urmeaza sa ii aveti dumneavoastra printr-un contract de vanzare-cumparare. Nu aveti astfel nicio legatura cu fostul cumnat (nu sunteti in indiviziune). Asadar parintii va pot vinde linistiti terenul. Daca fostul cumnat refuza sa-si ridice containerele va adresati politiei intrucat el savarseste infractiunea de tulburare de posesie prevazuta de art. 220 Cod Penal. Lucrul acesta il pot face si acum parintii dumneavoastra care sunt actualii proprietari ai terenului.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Mihaela Enache, Avocat

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cu respect vă adresez următoarea întrebare: un ... ildiko-etelka ildiko-etelka Bună ziua, Cu respect vă adresez următoarea întrebare: Un teren de 3000 de metri pătrați are patru coproprietari. Doi au câte 1000 de metri ... (vezi toată discuția)
Teren in indiviziune jonel jonel La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)