avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire

v-as ruga daca se poate da un raspuns
am platit la un apartament de 2 camere avand suprafata ra dianta de 37 m.patrati suma de 165,90
locuiesc in constanta si ,intr-un articol din ziarul libertatea s- a specificat ca in constanta nu trebuie sa se depaseasca suma de 100 llei la un apartament de 2 camere
suntem asociatia cu aproape cel mai mare pret la incalzire din oras
cum pot cere niste lamuriri administratorului, pt a vedea ca a calculat corect

in plus de asta noi nu avem un cenzor

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:38, 12 Martie 2010
pentru a cere lamuriri administratorului nu aveti nevoie de nimic,trebuie doar sa le cereti.Cred ca lamuriri ar trebui sa le cereti presedintelui si comitetului executiv al asociatiei.Chiar daca adm. par a fi cei care i-au decizii si conduc asociatiile de proprietari, acest lucru nu e legal si nu asa trebuie sa se intample.Si apoi, faptul ca nu aveti cenzor sau comisie de cenzori este problema adunarii generale a proprietarilor.La prima sedinta a adunarii generale trebuie sa alegeti si sa votati un cenzor sau o comisie de cenzori.
va dorim succes
1-Neclaritatile/problemele care le intampinati in cadrul asociatiei de proprietari.legal,le solutionati numai prin intermediul reprezentantului legal al asociatiei,respectiv presedintele asociatiei.
Administratorul de imobil este angajatul asociatei de proprietari,care nu detine relatii/raportiri de subordonare fata de proprietari.
HG nr 1588/2007 art 12 Proprietarii au dreptul d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,
eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatiei de proprieatri este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Avand in vedere precizarile referitoare la lipsa cenzorului,se impune sesizarea serviciului specializat din primarie
Posibila cauza a pretului mare la caldura sa se datoreze sistemului de incalzire,
avand in vedere ,ca este cunoscut ca in prima metropola din tara,fiinteaza sistem dublu,atat centralizat CET ,cat si centralele pe gaz prin punctele termice automatizate
Totodata ,cand ridicati suspiciuni asupra temeiniciei valorilor impuse ,omiteti aspectul esential ca in orasul dvs ,pretul gkal are valoarea de cost cea mai mare din tara.
@ ynocentta
unde scrie asta in legatura cu pretul
eu m-am referit ca exista diferente f. mari intre asociatii la calcularea agentului termic
In articolul din ziar de care pomeniti se emite o opinie si atat.
Nu se poate sti ce consumuri sunt intr-o asociatie sau in alta, nu se poate sti daca locatarii dintr-un bloc sau altul consuma mai mult gaz decat altii dintr-un alt bloc, nu se poate sti cata apa consuma oamenii in casa lor si nici cata caldura, masurata sau nu.
Personajul cu pricina emite in fiecare toamna anunturi catastrofice in legatura cu pretul intretinerii. Aceste cote sunt foarte diferite de la apartament la apartament, de la bloc la bloc, de la cartier la cartier, de la oras la oras.
Informatiile le puteti lua de la sursa, de la administratorul Dv. si cititi ziarele ca pe divertisment, nu le luati ca "litera de lege". Ziarele ilustreaza opinii, nu calcule bazate pe consumurile din facturile curene ale blocului Dv....sau ale altuia....
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
elga50, moderator
Imi permit să vă ”tastez” să nu vă luați după ziar.Fiecare asociație are alte
consumuri.

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri energie termica NCorina NCorina In Timisoara, pretul facturi de caldura, pe care o platesti la intretinere, a ajuns sa fie in functie de cati debransati sunt in bolc . Cei debransati, nu fac ... (vezi toată discuția)
Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul Euroinvest Euroinvest Buna seara, Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)