Un pensionar a chemat in judecata o Casa Judeteana de Pensii, pentru poprire pensie intretinere, retinuta doar pe baza unei simple adeverinte eliberate de catre o institutie de invatamant ( neexistand o sentinta judecatoreasca pentru continuarea popririi dupa varsta de 18 ani ). Exista 3 infatisari la care juristi acelei Case de Pensii nu s-au prezentat la Instanta pentru a reprezenta punctul de vedere a PARATEI C.L. de Pensii.Termen stabilit pentru a 4 a infatisare, 23 aprilie. Se poate solicita „ obligarea PARATEI „ de a se prezenta prin aducerea cu mandat , ca si in cazul persoanelor fizice ? Exista un barou sau asociatie a Juristilor, unde pot fi reclamati ? mentionez ca AU OBTINUT DELEGATIE de la Conducerea Casei de Pensii pentru venirea in fata Instantei, INSA:::::::nimic. Multumesc....
Ei, na! Chiar asa fac juristii de la casele de pensii? :)
1. Nu exista nicio prevedere legala care sa prevada aducerea cu mandat... a cui, ca n-am inteles? Parte in cauza este o institutie publica. Cine ar putea fi adus cu mandat in fata instantei? Evident, absolut nimeni. Instanta, in virtutea rolului activ, va efectua adrese catre casa respectiva de pensii.
2. Exista Colegiul Consilierilor Juridici, in care un consilier juridic numit in functie publica este putin probabil sa fie inscris.
3. Delegatia de reprezentare este un act intern. Mi-e imposibil sa-mi dau seama de unde stiti de existenta acestuia daca juristul nu s-a prezentat in instanta.
4. Orice cauza se poate judeca si in lipsa partilor, legal citate. Aceasta este ratiunea pentru care in Codul de procedura civila exista art. 242, alin. (2).
Multumesc din nou, dna Gabriela. Am aflat despre faptul ca dl consilier juridic a avut delegatie de a se prerzenta la instanta in cauza respectivului dosar, chiar de la Dl Director al CJ de Pensii, intr-o audienta, chiar si in prezenta consilierului Juridic. In urma acestor discutii, am primit un raspuns in scris din partea CJ de Pensii, raspuns care a ajuns in Cutia postala a subsemnatului. „ cred adusa direct „, nu prin Posta romana sau alt serviciu de posta sau curierat, fara sa fie vizibil vreo data de expediere sau primire.Dupa cate cunosc, tinand cont de prevederile Ordonantei nr 27 din 2002, acest mod de raspuns NU ESTE LEGAL. Este posibil ca,,.. conducerea CJ de Pensii sa nu aiba cunostinta de emiterea respectivului raspuns, ceea ce ar fi o fapta grava. Emiterea raspunsului a fost facut de catre Respectivul Jurist Minune. Va multumesc.....
Cu parere de rau va pot aduce la cunostiinta ca teoretic/legal puteti face foarte multe!
Practic nimic! Modalitatile legale se adreseaza exclusiv entitatii, respectiv C.J. de pensii. Este posibil orice!