avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sporul de noapte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sporul de noapte

Va rog,ajutati-ma si pe mine cu un calcul de spor de noapte, stiu ca e 15% pt fiecare ora de lucru de noapte prestata, dar ca si formula, cum fac? Mentionez ca e vorba de o persoana care are un salariu de baza de 800 ron si care a efectuat 24 ore de noapte. Multumim
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 23:39, 13 Martie 2010
stiu ca e 15%

Sporul pentru lucrul în timpul nopţii este 25% din salariul de bază, CCMN art.41 e)
Restul este aritmetica.
Legea 330/2009
Art. 18. - Personalul care, potrivit programului normal de
lucru, îşi desfăşoară activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00
şi 6,00,
beneficiază pentru orele lucrate în acest interval de un
spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul
de bază
, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de
noapte
din timpul normal de lucru
Calculati cat reprezinta salariul pe ora adica 800/nr zile luctaroare luna /8 ore prg normal /zi
Ce rezulta se inmulteste cu nr de ore efectuate noaptea si cu procentul de 25%
Luam in calcul luna ianuarie/februarie. Ambele cu 160 ore /luna.
Salariul de baza : 800 x 160 / 160 = 800
Spor de noapte : 800 x 24 / 160 x 25 / 100 = 30
Total salariu brut : 800 + 30 = 830.

Atentie ! In multe cazuri, la ore de noapte apar si ore suplimentare ( cand este vorba de lucru in schimburi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de noapte emanuelvelcu emanuelvelcu am un salariu de baza de 1071 ron si am executat 240 ore lucratoare din care 80 de ore de noapte. cum se plateste sporul de noapte pentru cele 80 de ore de ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte soucadan soucadan Buna ziua, orele efectuate intre ora 23,00 si 7,00 sunt considerate ore de noapte si pot fi platite cu un spor de 25%, sau trebuie obligatoriu modificat ... (vezi toată discuția)