Sunt somera de o saptamana.Aceasta a venit pe neasteptate si caut solutii in aceasta problema cu care ma confrunt.
Sunt interesata si de cursurile despre care am aflat ca se desfasoara la Fortele de munca dar,dupa o discutie cu un consilier de acolo,am fost reprogramata in luna aprilie pentru a stabili ce curs,din cele care mi-au atras mie atentia,este posibil sa urmez.
In experienta mea de 11 ani in domeniul productiei confectiilor textile am constatat si suportat mai multe nedreptati din partea angajatorilor(de ex. concediu fara plata fara acordul meu),asa incat,ma gandesc la o varianta de persoana fizica autorizata pentru a incerca o activitate pe cont propriu.Risc sa pierd indemnizatia de somaj?
Multumesc mult pentru incurajare.Chiar imi prinde bine.
Am intrat deja pe forum la PFA si am vazut ca in actele care trebuie pt o astfel de autorizatie trebuie si unul conform caruia am in proprietete un spatiu unde ar urma sa-mi desfasor activitatea.Eu nu am nici un spatiu.Am buletin pt orasul in care locuiesc,adica Iasi,fiind luata in spatiu de sora mea.Sa inteleg ca nu pot sa-mi PFA din aceasta cauza?Mi se pare absurd
1.Se poate incheia un contract intre dvs. si proprietarul locuintei (sora dvs.) prin care vi se permite desfasurarea activitatii in spatiul locuintei.
2. Nu stiu cum se face un asemenea contract dar puteti sa aflati din "PFA..." daca puneti intrebarea acolo.
Conventie
CORNEA ADRIAN
Buna ziua.
O persoana care primeste indemnizatie de somaj ,poate obtine venituri din activitate desfasurata pe baza de conventie, fara sa afecteze somajul ... (vezi toată discuția)