avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... copie CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

copie CI

Am castigat recent un premiu pe net si mi se cere sa trimit o copie dupa buletin pt a-mi fi trimis...am mai concurat si castigat pe net, dar niciodata nu mi s-a cerut asa ceva!
Este legala o astfel de cerere?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:25, 13 Martie 2010
Cererea in sine nu este ilegala, avind in vedere principiul general ca "tot ceea ce legea nu interzice, inseamna ca permite". Aceasta nu trebuie sa conduca automat la concluzia ca nu se pot desfasura actiuni ilegale, ulterior si chiar utilizind, preparatoriu si acte sau fapte legale.
De aceea va sfatuiesc sa fiti foarte precauta si sa faceti demersuri pentru obtinerea eventualului premiu prin forme si cai sigure, evitind riscul de frauda.
Nu am de gand sa le trimit copie dupa ID, dar din mesajele lor observ ca altfel nu-mi acorga premiul. Nu sunt dornica sa-l primesc, dar daca alte persoane trimit, ce se imtampla cu copiile lor, cine verifica respectiva firma ca nu face ilegalitati?
Cereti si dvs. date suplimentare de identificare ale firmei cu pricina (inclusiv sediu) pentru a putea verifica atat existenta ei cat si veridicitatea ofertelor (de premiere) facute. Este foarte normala aceasta cerere, iar o firma serioasa si cu intentii onorabile nu ar avea nimic impotriva in a le oferi.
Daca ele nu va sunt oferite si/sau cele oferite nu sunt reale, atunci exista temeiuri de neincredere. Iar mai departe dvs. hotarati ce faceti. Hotararea nu o poate lua nimeni in locul dvs. Iar despre verificarea firmelor care fac asemenea oferte pe internet, trebuie sa va spun ca sunt atat de multe, incat verificarea se face de cele mai multe ori numai in urma plangerii celor pagubiti si numai daca exista ceva de verificat...deoarece multe dintre ofertele inselatoare sunt facute de firme inexistente in realitate.O pagina de web si inscrierea ei printr-un server pe internet se face foarte usor, iar verificarea exactitatii datelor nu se face atat de temeinic incat sa poata fi evitate toate fraudele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Shopping online, oferte suspecte. cum le denunț? ionel999 ionel999 Buna ziua! Intampin adesea pe internet diverse reclame, cele mai multe pe Facebook, celebrul \"Like, share, tag\" si castigi \"ceva\" pe gratis cu motivul ... (vezi toată discuția)
Cat de "legale" sunt site-urile gen forex? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stie cineva daca pentru site-uri gen Forex/ tranzactii online exista vreo institutie, organizatie acreditata care sa le garanteze seriozitatea? ... (vezi toată discuția)
Captura ecran/pagina web ca proba sierra sierra Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la ... (vezi toată discuția)