avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Captura ecran/pagina web ca proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Captura ecran/pagina web ca proba

Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la Politie?
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 05:57, 22 Ianuarie 2013
Vedeti daca aveti la calculatorul dvs un buton in partea de sus a tastaturii pe care sa scrie: "print scrn",fixati pagina dorita pe ecranul dvs apasati pe acel buton,deschideti "new office document" si dati "paste",pagina ar trebui sa fie copiata.
Daca utilizati Windows puteti capta o imagine a ecranului cu tasta Print Screen (PrtSc, pe tastatura, dupa tasta F12). Dupa ce se copiaza in Clipboard, o atasati intr-un program de editare a imaginilor si o salvati. In functie de ce doriti sa copiati, folositi PrtSc pentru tot ecranul sau Alt+PrtSc, pentru copierea ferestrei.
Exista pe net, programe free, pentru captura de ecran: Superscreen Capture, Babylon 9, ImageMagick,etc. sau CamStudio care filmeaza activitatea de pe ecran intr-un format AVI.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Baiatul se referea la altceva, daca exista vreun serviciu care sa faca screenshot-ul, in asa fel incat sa fie , ceea ce se numeste in sistem tehnic-juridic "a 3-a parte".

Daca el face screenshoot, si il trimite la politie, sau pe il tine pe e-mail se poate zice ca a falsificat aceea proba in photoshop, daca o terta persoana face acel "screenshoot" atunci e "a 3-a parte".

Poti incerca sa cauti pe google dupa: different browser screenshots,

[ link extern ]

intereseaza-te cat timp imaginile vor fi pastrate,etc... fa cu mai multe situri, vezi daca pot trimite e-mail, nu uita ca procesul penal in romania e ceva ce tine foarte mult..
patrascu razvan a scris:

Vedeti daca aveti la calculatorul dvs un buton in partea de sus a tastaturii pe care sa scrie: "print scrn",fixati pagina dorita pe ecranul dvs apasati pe acel buton,deschideti "new office document" si dati "paste",pagina ar trebui sa fie copiata.


Da, dar nu poate fi folosita ca proba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Captura de ecran poate fi folosita ca si proba, dar nu este suficienta; in consecinta trebuie insotita de alte mijloace de proba, cum ar fi declaratiile martorilor, constatari tehnico-stiintifice, , etc. Oricum este bine ca imaginea sa fie atat captata prin Print Screen cat si filmata.

"Metoda" captarii a fost folosita, inca de acum 6 ani, de catre organele de cercetare, asa ca daca proba obtinuta de organ a fost acceptata, de ce nu ar putea fi folosita proba justitiabilului, obtinuta prin aceeleasi procedee?
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Descarcare pagina anunturi internet TANASENASTASA TANASENASTASA cum pot descarca o pagina cu anunturi de pe un sit imobiliare si sa-l pot trimite prin email la o persoana?e vorba de niste anunturi imobiliare cu preturi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) ... Hhh13580 Hhh13580 Buna seara! In ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) cosiderate probe? Sa zicem ca se face o plangere si ca probe se dau capturi de ecran al ... (vezi toată discuția)
Hartuite pe facebok Barna Margareta Barna Margareta Sunt hărțuită de fostul meu prieten pe pagina lui de facebok ,cu minciuni denigratoarea l a,adresa mea si a copiilor mei,si cu fotografii Ce pot face ? (vezi toată discuția)