avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de domiciliu , sotul handicap grad II !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de domiciliu , sotul handicap grad II !

Unul dintre soti abandoneaza domiciliu . Motivul real : cu toate facilitatile locuintei nu suporta viata la tara , incapabil sa socializeze , nici o apreciere pentru conditiile optime in privinta sanatatii, fara hobby , doreste in disperare in amurgul vietii nu conditii excelente , ci mediul citadin , etc ; motivul inventat : celalalt sot o violenteaza fizic si verbal , a dat-o afara din casa , etc , locuri comune pentru o mentalitate simplista , vecinii, martori viziuli si auditivi declara ca respectivului i s-a urat de prea mult bine ....tarani, de , discernamant minor (???!!!) !
Sotul abandonat cu handicap II avand o pensie total insuficienta plateste toate facturile , intretine gospodaria , se hraneste cum poate (mobilitate redusa ) , nu are bani indeajuns pentru medicamente si ...lemne de un an de zile . Abandonul este constatat de politia locala , investigatia demonstrand ca in afara dorintei de a locui la oras , alte motive de ordin penal nu exista . Se redacteaza o plangere penala de catre cel in nevoie , i se da NUP de catre un procuror care nu a auzit de ravagiile osteoporozei si ale tulburarilor afective , probabil ca la Drept nu exista inca un curs de informare privitor la maladiile care pun o pesoana in stare de nevoie acuta .... desi nu cred, probabil comoditatea si faptul ca reclamantul are cateva milioane pensie .
Sotul care a abandonat nu contribuie la nimic, nu da semne de viata , nu intretine cu cat este stipulat de lege , nu deschide actiune de divort , dar , culmea , doreste partaj urgent cu evacuarea handicapatului din gospodaria intretinuta de acesta . Asadar, abandonatul va trebui sa mearga la azil sau in ...padure unde sunt crengi solide , nu are dreptul sa ramana in partea de casa care i se cuvine la partaj , cel care a abandonat nedorind sa se mute cu intrare si gard separate ...e tot la tara , deci evacuam in forta sotul handicapat ! Cine cumpara jumatate de casa ?
Intrebare : Este posibila in Romania contemporana si o astfel de divort in privinta partajului tinand cont de toate datele mentionate ? Logic, sotul in nevoie, dupa un an de asteptare , doreste sa inceapa actiunea de divort fiind necesara prezenta unei persoane pentru ingrijire in timpul crizelor . Va multumesc anticipat pentru raspunsurile competente !
Cel mai recent răspuns: rascanuvasile , utilizator 18:03, 13 Martie 2010
Este posibil...si nu stiu daca trebuie sa va descurajez sau nu, dar pot sa va spun ca se intampla...astfel de lucruri in Romania contemporana.Daca priviti stirile difuzate zilnic pe posturile de televiziune, puteti observa "cu stupoare" ca se intampla lucruri si mai grave decat cele "povestite" de dvs.
Aveti nevoie de ajutor specializat atat medical, cat si din punct de vedere juridic.
Puteti beneficia de sprijinul DGASPC-ului din raza teritoriala de care apartineti in ceea ce priveste sprijinul/ajutorul social si medical iar in momentul introducerii cererii de divort, daca indepliniti conditiile, puteti obtine asistenta judiciara gratuita.
Sa inteleg ca exista un proces de partaj, sau este ceea ce doreste sotul care l-a abandonat pe celalalt sot?
Asta doreste sotul care a abandonat , bineinteles !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expediat(a) la azil dupa partaj pentru ca se pune gospodaria la vanzare ??? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Va rog sa ma credeti, ori eu sunt de o naivitate vecina cu prostia, ori oricine obtine un divort (de comun acord) il poate distruge fizic pe celalalt sot ... (vezi toată discuția)
Divort auracata auracata sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au ... (vezi toată discuția)
Divort urat cristinnaX cristinnaX va scriu in numele mamei, si cer ajutor. tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)