avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul

Buna ziua. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri la intrebari.Sunt in concediu postnatal si as dorii sa ma reintorc la munca inainte sa implineasca copilul un an. Angajatorul are dreptul sa.mi dea un salariu mai mic decat cel pe care l.am avut inainte de a intra in condediu ptr cresterea copilului? Daca celorlalte angajate li s.a marit salariul intre timp, mi l.ar putea marii si mie sau asta depinde de decizia angajatorului? La ac firma am lucrat pe cartea de munca un an si cateva luni, dar mai am lucrati 6 ani in alta parte..daca am doar un an asta imi afecteaza marirea sariului?
Fptul ca am intrat in concediu ptr cresterea copilului imi afecteza anumite beneficii la lucru? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 15 Martie 2010
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri. Exista vreo lege, vreun articol din lege care.i obliga sa nu.mi modifice salariul la reintoarcerea la lucru din concediu de maternitate? Va trebui sa nu semnez nici un act aditional la contractul de munca la reintoarcerea la lucru pentru a nu.mi micsora salariul? As dorii sa mai imi raspundeti la o intrebare: daca nu vreau sa primesc banii pe card, angajatorul ma poate obliga?
art.10 din Legea nr.202/2002 prevede ca la intoarcerea din CIC beneficiati de acelasi salariu de care ati fi beneficiat daca ati fi fost la servici.

Modificarea unei clauze a c.i.m. se face prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea marola elena marola elena Buna ziua. Dupa noua lege unica de salarizare ce s.a intamplat cu sporul de vechime, s.a inclus in salariu? Mentionez ca lucrez la privat, iar cei de la firma ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa intoarcere concediu crestere copil Nkl Nkl Buna seara, Am nevoie de o lamurire privind cuantumul salariului dupa intoarcerea din CCC. Urmeaza sa ma intorc in iulie inapoi la serviciu iar angajatorul ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)