avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere sediu - firma nou infiintata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere sediu - firma nou infiintata

Buna seara,

Apelez la experienta dvs in legatura cu urmatorul caz:
Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, am gasit sa-mi inchiriez si un apartament.

In aceste conditii(firma nu este inca infiintata) cum ar trebui sa procedez? Pe ce nume se va face contractul de inchiriere daca firma nu este inca infiintata? Precizez ca inca nu mi-am facut rezervarea de nume a firmei.

De asemenea, proprietarul imi cere in avans prima luna chirie+garantie. Eu daca ii platesc acu, pot mai tarziu sa decontez? Am inteles ca ar fi posibil cu o dispozitie de plata, dar sincer nu ma pricep.

As avea nevoie de sfatul dvs.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 15:49, 15 Martie 2010
Trebuie sa rezervati denumirea societatii dupa care semnati contractul de inchiriere.
In contract partile vor fi: proprietarul si societatea (numele pe care l-ati rezervat) cu mentiunea "societate in curs de constituire, reprezentata prin......(cine va fi administratorul trecut in Actul constitutiv).
Veti putea deconta cheltuielile cu aceasta chirie (ca, de altfel, si cu toate documentele necesare infiintarii)
Daniela are perfecta dreptate! Intai faceti rezervarea de denumire a societatii si dupa aceea semnati contractul de inchiriere. Cheltuielile vor fi considerate creditare societate , tinand cont ca inca nu functioneaza firma! Sumele de bani le veti putea recupera ulterior din incasari!
Aveti cumva idee cat dureaza sa fac aceasta rezervare de nume a societatii? Spun asta pentru ca proprietarul se grabeste sa-l inchirieze si nu as vrea sa creada ca il duc de nas. Puteti sa-mi dati cateva sfaturi in legatura cu contractul de inchiriere. La ce anume trebuie sa fiu atent? Eu as vrea sa inchiriez apart pe un an de zile.

Proprietarul imi cere in avans chiria pe o luna+garantie. Cum sa procedez? Dupa ce fac contractul de inchiriere, va trebui sa-l platesc. Il platesc din buzunarul meu si apoi dupa ce am firma infiintata ii dau factura?

Multumesc frumos pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
xeonet, utilizator
Rezervarea se face pe loc. Dupa ce aveti firma ii dati factura.
cip200 a scris:

Dupa ce aveti firma ii dati factura.


ce factura?? :O


proprietarul imobilului fiind persoana fizica nu va poate emite factura de inchiriere. dvs ii platiti chiria fie prin dispozitie de plata din casierie, fie prin ordin de plata la banca.
contractul de inchiriere trebuie neaparat sa fie inregistrat la administratia financiara de catre cel care va inchiriaza.
banii pe care ii cheltuiti dvs ( chiria, actele de infiintare a sc, etc) vor fi considerati ca si creditare firma, urmand ca dupa ce firma isi incepe activitatea si are incasari sa ii luati inapoi.

succes!

Alte discuții în legătură

Contabilitate firma la infiintare cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Sunt in curs de infiintare srl , Capitalul social este de 10000 lei. Am incheiat contractul de inchiriere cu proprietarul unui spatiu de birouri si ... (vezi toată discuția)
Cladire proprietar persoana fizica si activitatea desfasurata de persoana juridica apetra apetra Detin ca si persoana fizica o cladire la care sunt in curs de finalizare imbunatatiri. Societatea la care sunt asociat desfasoara o activitate de productie in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un contract de închiriere și proprietarul a ... Ana1939 Ana1939 Bună ziua, Am un contract de închiriere și proprietarul a decedat. Unicul moștenitor dorește continuarea contractului. Până la stabilirea ... (vezi toată discuția)