avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere sediu - firma nou infiintata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere sediu - firma nou infiintata

Buna seara,

Apelez la experienta dvs in legatura cu urmatorul caz:
Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, am gasit sa-mi inchiriez si un apartament.

In aceste conditii(firma nu este inca infiintata) cum ar trebui sa procedez? Pe ce nume se va face contractul de inchiriere daca firma nu este inca infiintata? Precizez ca inca nu mi-am facut rezervarea de nume a firmei.

De asemenea, proprietarul imi cere in avans prima luna chirie+garantie. Eu daca ii platesc acu, pot mai tarziu sa decontez? Am inteles ca ar fi posibil cu o dispozitie de plata, dar sincer nu ma pricep.

As avea nevoie de sfatul dvs.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 15:49, 15 Martie 2010
Da, la asta ma gandeam si eu. Ca nu-i pot dau eu factura, ci el ar trebui deoarece el imi ofera un serviciu. Cum e pers fizica, intr'adevar n-are cum sa-mi dea factura.

E totul in regula daca fac cu dispozitia de plata? De unde pot gasi acest formular?
Prin OP de la banca trebuie sa fac din contul meu personal? Firma nu este inca infiintata, deci nu are cont deschis, iar proprietarul vrea la inceput banii.
Pai o solutie ar fi sa treci in contractul de inchirere ca la data semnarii lui s-a achitat suma de____ reprezentand chirie pe perioada X si locatorul sa emita o chitanta de mana ca a primit de la SC in curs de constituire reprezentata de tine, suma de reprezentand chirie pe perioada x.
E o opinie si ia-o ca atare.
xeonet a scris:


E totul in regula daca fac cu dispozitia de plata? De unde pot gasi acest formular?
Prin OP de la banca trebuie sa fac din contul meu personal? Firma nu este inca infiintata, deci nu are cont deschis, iar proprietarul vrea la inceput banii.


formulare pt dispozitie de plata gasiti la orice papetarie/librarie care vinde formulare tipizate.

sau

ordinul de plata il faceti din contul dvs personal in contul indicat de catre proprietar iar la explicatii specificati "plata garantie si chirie pt sc xxx in curs de infiintare conform contract de inchiriere"

neaparat contractul de inchiriere sa fie inregistrat la Finante=D>
pentru prima plata a chiriei ( garantie + chirie 1 luna ) se poate face dovada platii prin contractul propriu zis, cu conditia sa se stipuleze ca la data incheierii contractului s-a efectuat si aceasta plata.

intr-adevar, contractul trebuie sa fie inregistrat la finante, decontandu-se doar suma prevazuta acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate firma la infiintare cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Sunt in curs de infiintare srl , Capitalul social este de 10000 lei. Am incheiat contractul de inchiriere cu proprietarul unui spatiu de birouri si ... (vezi toată discuția)
Cladire proprietar persoana fizica si activitatea desfasurata de persoana juridica apetra apetra Detin ca si persoana fizica o cladire la care sunt in curs de finalizare imbunatatiri. Societatea la care sunt asociat desfasoara o activitate de productie in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un contract de închiriere și proprietarul a ... Ana1939 Ana1939 Bună ziua, Am un contract de închiriere și proprietarul a decedat. Unicul moștenitor dorește continuarea contractului. Până la stabilirea ... (vezi toată discuția)