avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca (ma tot amana)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca (ma tot amana)

BUna ziua,

n-am mai intrat demult pe acest forum si as vrea sa va urez in primul rand LA MULTI ANI.

Problema mea este urmatoarea:

- 1 dec 2006 ->..desfacere contract individual de munca cu firma angajatore cu acordul partilor.
- prezent -> mi se tot spune cum ca firma de contabilitate care se ocupa are drumuri de facut pe la Administratiile finaciare si ca tot asteapta raspuns de la ei..

Situatia mea este urmatoarea: Nu am carte de munca dar ama vut contractele de munca la ITM. Intr-un final mi s-a spus ca s-a facut comanda......si tot astept..de atunci. CUm sa procedez ptr ca nu vreau sa ajung in instanta. La noul loc de munca am dat o declaratie cum ca deja s-a facut comanda ptr carnetul de munca de catre firma de la care am plecat.

Spuneti-mi in ce situatie ma aflu si cum as putea sa rezolv.

PS: la noul loc de munca am o clauza contractula cum ca daca ar fi sa plec de la ei firma mi-ar putea interzice sa mai lucrez in domeniu 2 ani. si mi-ar plati niste bani in timpul asta. E legal?
Cel mai recent răspuns: conteleion , utilizator 13:41, 15 Ianuarie 2007

BUna ziua,

n-am mai intrat demult pe acest forum si as vrea sa va urez in primul rand LA MULTI ANI.

Problema mea este urmatoarea:

- 1 dec 2006 ->..desfacere contract individual de munca cu firma angajatore cu acordul partilor.
- prezent -> mi se tot spune cum ca firma de contabilitate care se ocupa are drumuri de facut pe la Administratiile finaciare si ca tot asteapta raspuns de la ei..

Situatia mea este urmatoarea: Nu am carte de munca dar ama vut contractele de munca la ITM. Intr-un final mi s-a spus ca s-a facut comanda......si tot astept..de atunci. CUm sa procedez ptr ca nu vreau sa ajung in instanta. La noul loc de munca am dat o declaratie cum ca deja s-a facut comanda ptr carnetul de munca de catre firma de la care am plecat.

Spuneti-mi in ce situatie ma aflu si cum as putea sa rezolv.

PS: la noul loc de munca am o clauza contractula cum ca daca ar fi sa plec de la ei firma mi-ar putea interzice sa mai lucrez in domeniu 2 ani. si mi-ar plati niste bani in timpul asta. E legal?

In legatura cu prima problema solutia este rabdare si eventual verifica daca s-a facut comanda pt. CM
Clauza contractuala este perfect legala dar in mod normal trebuia sa fie limitata in timp.
"Clauza contractuala este perfect legala dar in mod normal trebuia sa fie limitata in timp." - Dupa cum vezi mai sus, avluci, este limitata in timp, 2 ani. Adica exact limita clauzei de neconcurenta, art. 21-24 din Codul Muncii.

Parerea mea este ca nu-ti va opera in carnetul de munca nici un ex-angajator. Trebuie sa mergi la ITM, soliciti o adeverinta cum ca ai fost salariat al "fostei societati", actualul angajator iti cumpara tipizatul de carnet de munca si iti opereaza si perioada respectiva. Nu astepta dupa fostul angajator, ptr. ca astepti degeaba.
mergi la itm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cumva o modalitate legala? alexxadavyd alexxadavyd cum poti legal sa impiedici un muncitor de pe santier sa plece de la tine de la firma la o alta colaboratoare cu a ta? poti introduce asa ceva intr-o clauza ... (vezi toată discuția)
Validitate act aditional vallig vallig Salutare, am mare nevoie de o lamurire. Sotia mea este angajata la o societate unde a semnat un act aditional. Datorita faptului ca s-a ivit un post de ... (vezi toată discuția)
Clauze aditionale la contractul de munca angel_3ro angel_3ro buna ziua, vreau sa va cer si eu sfatul daca se poate. sunt pusa in fata semnarii unui contract aditional la contractul de munca, in care se specifica cateva ... (vezi toată discuția)