avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... muzica la petreceri, nunti... ref. dreptul de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

muzica la petreceri, nunti... ref. dreptul de autor

buna ziua!
Am o situatie de rezolvat si am apelat la dvs... in speranta unei rezolvari.
Stiu pe cineva care lucreaza la o firma care organizeaza nunti, botezuri. Este angajat cu carte de munca pe postul de operator calculator. bun.
La aceste evenimente (nunti, botezuri, petreceri, etc.) seful apeleaza la el pentru muzica. Are cd-uri originale - fara problema.
Patronul plateste niste drepturi de autori la niste organizatii...asta e in regula.
Dar pentru "DJ", el in ce situatie se afla? Are voie sa difuzeze aceste melodii la petrecerea respectiva sau mai trebuie platit ceva pe undeva... ?!?!?
Se fac liste de piese si se trimit undeva.... din auzite ....parca.... ???
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: just-ice , utilizator 19:55, 21 August 2007
bv ... se pare ca asta-i singura solutie viabila in Romania ... de fapt e sport national :D
Frumoasa rezolvare juridica ...
pai....ce era sa fac,te faci frate cu dracu pana treci podul...oricum....sunt varza oamnenii astia ai legii,ai intrebam dupa...fratzilor....spuneti-mi si mie ce aprobari si ce taxe tre platite c sa fiu oki din pct vostru de vedere....bineinteles ca au ridict din umeri....deci...nici ei nu stiu!!!oricum....am facut un fwd la o agentie mare de booking si in 1 sapt o sa fiu inscris la ei....so....fuck romanian justice(scuze pr r mic) dar in 2007 nu mi se pare corect ca un rahat jegos de bugetar ce isi ia banii din taxele is impozitele platite de noi sa se adreseze fara formula d-le!!!!ma rog...poate cineva sa imi faca un brief cu tot ce e necesar pt a fi dj legal din pct de vedere al organelor de politie romane???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor, difuzarea pieselor in public Flavio Flavio Care este ultima ordonantza de modificare a legii audiovizualului si ce taxe trebuiesc platite pentru a difuza in public prin formate media(cd-uri, vinyl-uri) ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)