avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in caz de CIM determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in caz de CIM determinat

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana s-a angajat in luna noiembrie anul 2009 cu contract pe perioada determinata de 3 luni si de atunci i s-a prelungit contractul cu inca trei luni (pana in luna mai), de cate zile de concediu de odihna beneficiaza salariatul?
Si o a doua rugaminte; daca o persoana care isi depunde cererea de demisie si are preaviz de 15 zile calendaristice, acesta poate ca dupa ce si-a depus cererea de demisie sa beneficieze de concediu de odihna? adica acel preaviz de 15 zile sa nu mai lucreze, ci sa isi ia concediu de odihna pana la sfarsitul preavizului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitrache_v , utilizator 11:09, 15 Martie 2010
1. Se calculeaza CO la nr de zile efectiv lucrate.
2. Raspunsul este nu se poate(ma refer ca in perioada de preaviz sa -si ia CO).
Durata concediului de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in anul calendaristic. Va poate acorda CO pentru 6 luni dar daca veti pleca mai devreme se va recalcula si vi se va retine indemnizatia luata in plus. Daca nu efectuati CO, perioada la care aveti dreptul va fi platita la incetarea contractului Puteti beneficia de CO in perioada de preaviz dar trebuie ca si angajatorul sa fie de acord.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat. imi mai putei spune si cum se calculeaza CO la numarul de zile efectiv lucrate?
Va multumesc!
Nr de zile de CO/an aferente vechimii in munca, sau daca sunteti la primul loc de munca atunci este vorba de 21 zile CO/an.
Rezulta ca nr de zile de CO ptr 6 luni este: 21/2=10.5. Se va rotunji in favoarea salariatului rezultand 11 zile CO/6 luni (cu mentiunea ca aceste 6 luni sa fi fost efectiv lucrate, adica fara concedii medicale sau concedii fara plata).
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Ipj Ipj Am lucrat la o societate comerciala mai multi ani. In anul 2014 de pe 13 ianuarie si pina pe 10 februarie inclusiv am efectuat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)