Am o intrebare legata de acest subiect. Am avut un contract individual de munca de 165 lei si o anexa sub forma unui contract de cesiune drept de autor pt. functia realizator radio. In momentul in care am incheiat colaborarea cu ei, am solicitat plata concediului neefectuat in ultimii 2 ani si am primit un calcul care avea in vedere doar CIM si nu si contractul de cesiune drept de autor. Practic am primit 350 lei ceea ce mie mi s-a parut ciudat. Am trimis solicitari repetate la firma pt explicatii, dar nu am primit niciun raspuns.
Pe scurt: firma trebuia sa-mi faca un calcul care sa aiba in vedere si contractul de cesiune sau doar CIM?
O alta intrebare este legata de un alt aspect: am facut solicitari repetate pt ca firma sa-mi elibereze anumite documente, sa-mi completeze adeverinte in vederea intocmirii unul dosar de indemnizatie crestere copil dar firma nu-mi raspunde. Timpul este aproape de a expira si as vrea sa stiu ce pot face?
Concediul se calculeaza doar pe CIM. Cesiunea drepturilor de autor nu este o anexa a CIM, ea trebuie ratificata printr-un contract de sine statator si implica doar plata pentru cesiune, nu si alte obligatii din partea angajatorului.
In ceea ce priveste adeverintele, va sfatuiesc sa mergeti peste ei. Confruntarile fata in fata nu pot fi evitate, si daca refuza sa va elibereze documentele, ii reclamati la ITM. Succes!