avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare formulata intr-o decizie civila - help
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare formulata intr-o decizie civila - help

Buna seara
va rog sa ma ajutati nu stiu ce am de facut si unde ar trebui sa apelez cu privire la o eroare formulata intr-o decizie civila. pronuntata de catre curtea de apel
Scurt istoric : am avut un proces privind recalcularea indemnizatiei de somaj , la instanta de fond am castigat , sentinta civila a fost pronuntat in favoarea mea drept pentru care Agentia a facut recurs .Recursul a fost in januarie unde am solicitat respingerea recursului si mentinerea sentintei pronuntata de instanta de fond ,decizia a fost pronuntata “respinge recursul “ azi am primit si comunicarea prin posta si am observat ca in cadrul hotaririi date instanta arata ca “ recursul este nefondat “ ,arata motivele care au stat la baza deciziei de a respinge recursul formulat si mentinerea deciziei date de catre instanta de fond. , insa din greseala tot la motivare scrie urmatoarele “ Pentru toate aceste considerente instanta va admite recursul in temeiul art 304 pct 9 Cod procedura civila si va modifica sentinta conform celor din dispozitiv” desi decizia este respingerea recursului si in continuare scrie citez (de fapt este decizia )“ pentru aceste motive in numele legii DECIDE respinge recursul formulat de recurenta ajofm ,pe care o mentine.Irevocabila.Pronuntata in sedinta publica 28 januarie2010…..si semnaturiile compleului de judecata “.
Unde sa incep ?Ce trebuie sa fac ?Cine poate corecta eroarea din comunicare ? Am citit prevederile art 281din Codul de procedura civila , dar cum ar trebui sa formulez o cerere? Are cineva o cerere tip sau ceva asemanator ? Sau eu am interpretat ceva gresit ? este adevarat ca nu am avut treaba niciodata cu instantele de judecata , este prima oara cand lupt pentru drepturi cuvenite , si am crezut pe moment ca am castigat , dar vad ca este mai complicat .

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 16 Martie 2010
cerere indreptare eroare materiala.. nu e cerere tip.. o face un avocat pe care trebuie sa il platiti
Din explicatia ta eu nu am inteles unde este contradictia.

Oricum, poti face o cerere de indreptare eroare materiala.
Desi nu cred ca este vorba de asa ceva.
Poate ai motiv de contestatie in anulare, sau alta cale de atac, in functie de obiectul cererii.
Daca sentinta iti este defavorabila eu zic sa o ataci, nu sa ceri indreptare eroare materiala.
Eu vad, mai degraba, motive de casare a sentintei (deciziei)

Cind ambele parti intr-un proces au declarat recurs este normal ca unuia sa-i fie respins si altuia sa ii fie admis.

Doar n-o sa cistigati amindoi.

Alberto Kurtyan
Va multumesc pentru raspunsuri
Pentru “Alberto Kurtyan “ cred ca m-am grabit si nu am explicat corect , eu am castigat procesul la instanta de fond ,deci sentinta a fost in favoarea mea la Tribunal , a facut recurs AJOFM , eu nu aveam de ce deoarece in sentinta scria clar ca trebuie sa fie recalculata indemnizatia de somaj contestat de mine . La Curtea de apel am depus numai o intampinare cu rugamintea sa fie respins recursul formulat si sa fie mentinut sentinta pronuntata de instanta de fond si asta am cerut si in sedinta publica . In comunicare primit azi toate motivatiile sunt explicate ca recursul depus de AJOFM este nefondat si in motivatiile arata ca recursul a fost respins dar ultimele doua propozitii ce am citat si mai sus suna contradictoriu . Daca citesc numai sfarsitul deciziei si toate motivatiile insirate da este “recursul respins” deci este in favoarea mea , trebuia sa fiu multumita si sa solicit investirea cu titlu executoriu ( sper ca aici am scris bine ) ca sa primesc si banii .
Dar cum am scris si mai sus nu inteleg fraza care este ultimul aliniat inainte sa fie pronuntat decizia “ Pentru toate aceste considerente instanta va admite recursul in temeiul art 304 pct 9 Cod procedura civila si va modifica sentinta conform celor din dispozitiv” deci eu aci vad neclaritatea desi peste tot in alte fraze scrie ca este respins recursul formulat de recurenta, atunci …. ce propuneti .?.. ramane sa fac o cerere de indreptare eroare materiala?
Nu exista nicio greseala materiala in dispozitivul acelei decizii ... recursul a fost respins, asadar hotararea a devenit irevocabila si , prin urmare, o puteti pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ril-privind-cerintele legale pentru considerentele hotararii judecatoresti rodica_post rodica_post Cerintele legale pentru Considerentele hotararii judecatoresti Obligatia instantei de a-si motiva hotararea adoptata, consacrata legislativ in dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare speciala - hotarare care sa tina loc de act autentic asanacheromel asanacheromel Va rog : ce sanse sunt sa fie admisa o contestatie in anulare speciala la un recurs pronuntat de un Tribunal , in cazul in care instanta de recurs a anulat ... (vezi toată discuția)
Exceptii din recurs ioanandrei ioanandrei daca intr-un DOSAR in RECURS , dosar care a parcurs FOND SI APEL ( faze procesuale in care a cistigat PARATUL DIN RECURS ) s-a cerut INSTANTEI de RECURS de ... (vezi toată discuția)