avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani

In ce conditii va putea beneficia sotul meu de acest concediu,tinand cont ca i se termina somajul in octombrie(plata se face in noiembrie)iar eu nasc la inceputul lui decembrie?mentionez ca eu lucrez in sistemul public.
Cel mai recent răspuns: maninutza , utilizator 12:59, 16 Martie 2010
Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei ....
Cu alte cuvinte nu beneficaza.Dar daca mai contribuie platind personal 2 sau 3 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil? emarculescu emarculescu Buna ziua! As dori sa aflu si eu daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani daca lucrez cu carte de munca din luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ralupic ralupic Buna ziua tuturor! Sunt insarcinata si as dori sa stiu care ar fi solutia(daca exista una) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)