nickalai17 a scris:
Acum nu cunosc legile Romaniei, dar nu cred ca exista vreun articol in care sa se specifice faptul ca fostul proprietar e obligat sa-si achite toate datoriile pana la instrainarea imobilului. Daca ar exista asa ceva atunci as putea sa-l dau in judecata,
Daca o sa cititi cu atentie contractul de vanzare cumparare o sa gasiti in cuprinsul sau faptul ca vanzatorul garanteaza cumparatorului ca apartamentul nu este grevat de datorii...sau o formulare asemanatoare. Aceasta este legea pe care o cautati!
Dupa cumpararea unui apartament, noul proprietar se poate trezi cu facturi neachitate la gaz, energie electrica, telefon...sau ca in cazul dv la asociatie. Ganditi-va numai ca la energia electrica se face citirea indexului si regularizarea odata la 6 luni. Asa ca, pentru evitarea necazurilor, cumparatorul trebuie sa citeasca indexul si sa mearga personal la furnizori unde poate verifica soldul. In functie de debitele existente inclusiv cele estimate la asociatie se poate retine o suma din pretul de vanzare pentru acoperirea acestor datorii. Daupa ce noul proprietar achita peste tot si-si face contracte cu furnizorii pe numele sau poate sa faca socotelile si sa achite vanzatorului suma corecta.
@ynocentta
Dupa ce asociatia a eliberat adeverinta care atesta starea de fapt la acel moment, nu mai poate reveni cu pretentii.
Asociatia poate calcula, recalcula si poate fi supusa oricand verificarilor in ce priveste cotele de intretinere, fondurile, penalizarile... Si de aceea poate sa solicite in termenul de prescriptie achitarea debitelor.
Iar in cazul de fata nici nu se pune problema de a "reveni cu pretentii" pentru ca debitele au fost calculate dupa eliberarea adeverintei. Administratorul nu avea de unde sti exact data cand se face tranzactia la notariat si mai ales nu avea cum sa stie la sfarsitul lunii octombrie cotele deoarece facturile de la furnizori pentru octombrie se elibereaza in noiembrie.