avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vreau sa iau viza pt pakistan ce acte imi trebuie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vreau sa iau viza pt pakistan ce acte imi trebuie?

vreau sa plec in pakistan sa ma casatoresc acolo imi puteti spune ce acte imi trebuie pt viza si apoi pt a incheia casatoria acolo?astept un raspuns cit mai curand de la voi va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:18, 16 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Condiţii de intare şi regim de şedere
Intrarea în Pakistan se poate realiza terestru (cu autoturismul) şi cu avionul. Accesul terestru este nerecomandabil, date fiind riscurile foarte mari de ordin securitar pe care le presupune o astfel de călătorie – tranzitarea unor localităţi situate în zone de conflict. Cu avionul, cele două porţi de intrare în Pakistan le constituie aeroporturile internaţionale din Islamabad şi Karachi, ultimul aflat la o distanţă de 1200km de capitală.

Condiţiile de intrare în Pakistan sunt următoarele:
* deţinerea unui paşaport valabil;
* deţinerea documentelor de călătorie care certifică scopul deplasării în Pakistan;
* deţinerea în paşaport a unei vize valabile;
* asigurare medicală valabilă pe perioada prezenţei în Pakistan

Autorităţile din Pakistan nu eliberează vize la frontieră, motiv pentru care vizele trebuie obţinute de la Ambasada Pakistanului la Bucureşti (Str. Barbu Delavrancea nr.22, sector 1 Bucureşti; Tel. 318-7873; Fax 318-7874).

Pe întreaga durată a şederii în Pakistan, cetăţenii români sunt sfătuiţi să menţină un contact permanent cu Ambasada României la Islamabad – House nr. 13, strada 88, sector G6/3; tel. 00 92 51 2826514, fax 00 92 51 2826515). În cazul unor incidente care afectează integritatea fizică a persoanei sau a bunurilor proprietate personală, se recomandă contactarea celei mai apropiate secţii de poliţie, concomitent cu cea a misiunii diplomatice române. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia dreptului de obtinere a cetateniei romane marypya marypya in curand urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez in Pakistan,dar am convenit de comun acord ca daca intr-o saptamana nu vreau sa locium in tara lui ... (vezi toată discuția)
Viza si casatorie cu cetatean pakistanez nellyca nellyca se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru escala in ucraina? adela88 adela88 Salutare, Peste cateva zile o sa zbor din Bucuresti spre Vilnius, cu escala la Kiev. Avand in vedere faptul ca nu voi iesi din aeroport, ci doar voi schimba ... (vezi toată discuția)