avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Buna ziua am cateva intrebari sper sa ma ajutati din tot sufleul.
Sunt insarcinata in 32 de saptamani si sunt in concediu prenatal de 126 de zile de la 1 martie 2010 (eram somera absolventa de facultate si am intrerupt somajul) voi naste in jurul datei de 15 mai. Licenta am luat-o in a doua sesiune adica in februarie 2010 facultatea am absolvit-o in iulie 2009. As vrea sa stiu daca voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului de 2 ani (avand licenta luata in a 2a sesiune)?
Si as vrea sa mai stiu dupa ce nasc dupa cat timp pot depune dosarul pt aceasta indemnizatie stiu ca trebuie sa stau 42 de zile obligatoriu in concediul postnatal.
Va multumesc astept raspunsurile dvs.#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 18 Martie 2010
Ba da, puteti, daca in cele 12 luni premergatoare nasterii nu "prindeti" nici o luna de facultate. Adica, cele 12 luni sa fie formate numai din cele 60 de zile dupa absolvire, din perioada de somaj si din perioada de concediu de maternitate.
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va rog sa-mi mai raspundeti la o intrebare.
Data ultimului examen sustinut la facultate este 29mai2009.
Data stabilirii indemnizatiei de somaj este 27iulie2009.
Intre 29mai si 27iulie sunt cele 60 de zile in care am depus dosarul pt somaj si a fost aprobat. Sa zicem ca nasc pe 5 mai2010 dau 12 luni inapoi si dupa calculul meu daca e corect imi ies 12 luni pe 5 iunie (sper sa fie corect ) deci cele 12 luni sunt in perioada de 60 de zile in care am depus actele pt somaj si cred ca m-as incadra dvs. ce-mi puteti spune ma incadrez pt ccc? (facultatea am absolvit-o in iunie2009 dar la somaj s-a luat in considerare data ultimului examen cel de pe 29 mai nu examenul de licenta cred ca din cauza ca nu luasem licenta).
Dar m-as putea incadra la litera k) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăÑământului universitar, organizat potrivit
legii, cu examen de licenÑă sau de diplomă, în vederea angajării sau, după caz, a trecerii în şomaj, potrivit legii;
Va multumesc astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
deea_roxi, utilizator
1. Asa cum spune la lit.j): ...In sensul dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se ia in considerare intervalul cuprins intre ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste fiecare an universitar, in conditiile legii;
2. Luati o adeverinta de la facultate in care sa se specifice data precisa (ziua, luna, anul) in care s-a terminat anul universitar. Aceasta adeverinta o atasati la dosarul pentru CCC pana la 2 ani. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua, pot calcula un concediu medical incepand cu data de 20.12.2016 unui salariat care este angajat din 15.11.2016 si care nu a mai lucrat pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)