avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie - amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie - amenda parcare

Buna ziua,
Sper sa ma puteti ajuta.In urma cu cateva zile am primit acasa o somatie pentru suma de 400 Ron cu titlu executoriu de la Directia Impozite si taxe.Am mers la Primarie si am aflat ca este vorba despre o amenda de parcare .Tin sa precizez ca nu am primit nici un proces verbal pentru instiintare.As vrea sa fac contestatie pentru faptul ca nu am primit instiintare referitor la aceasta amenda ,iar suma de 400 Ron #-opentru o amenda de parcare este mult mult prea mare.
Am inteles ca trebuie sa depun contestatia la judecatorie dar nu prea stiu ce sa scriu in ea .Sper sa ma ajutati.
Va mulyumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:41, 16 Martie 2010
Contestatia impotriva PV o puteti depune in termen de 15 zile de la comunicare,
prevedere de care dvs ,nu mai puteti uza de vreme ce ,a-ti primit deja somatie de plata,reglementata de OG nr 5/2001.
OG nr 2/2001 Art 14 (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii

Avand in vedere vechimea PV ,in baza somatiei ,de preferat contactati avocat
Introduceti o contestatie la executare, invocind atat prescriptia executarii indicate mai sus si chemati in instanta si institutia care a aplicat amenda.
Va multumesc,
Vreau sa precizez ca am Fost la Dirctia Taxe si impozite si astfel am aflat ca eu ai afisat procesul verbal la adresa in data de 8. 12 .2009 iar incidentul s-a intamplat in 17.07.2009 adica cu 5 luni in urma.
Tin sa precizez ca unde locuiesc eu este o scara cu 160 apartamente iar la data de 8.12.2009 eu eram plecata din tara .
Ar trebui sa includ si aceste aspecte in contestatie?
Aspectul cu numarul apartamentelor nu are relevanta
Relevanta poate fi situatia prevazuta de Art 14 din OG nr 2/2001,referitor la prescriere PV in cazul necomunicarii in termen de 1 luna de la data aplicarii sanctiunii,respectiv data incidentului 17.07 si afisare la 08.12
Contactati avocat care analizand documentele se poate edifica si redacta contestatia la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal necomunicat in 30 zile claudiut claudiut buna ziua, in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala parcare neregulamentara - netransmitere date conducator auto -2.000 lei silviu.sandu silviu.sandu Am primit astazi (24.05.2022) o amenda de la Politia Locala S6 la cutia postala ( PV contraventie si PV de afisare) in valoare de 2.000 de lei pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)